WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Stichting RBT Gooi start
Wijdemeren, di 7 december 2010

Op 1 januari 2011 gaat de Stichting Regionaal Bureau voor Toerisme Gooi en Vecht van start. Het VVV Hollands Midden houdt op te bestaan.

persbericht

Regionaal Bureau voor Toerisme Gooi & Vecht

Op 1 januari 2011 gaat de Stichting Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Gooi & Vecht van start. Op dat moment houdt het VVV Hollands Midden op te bestaan.

Het nieuwe RBT gaat de belangrijkste toeristische basistaken  voor de gemeenten Hilversum, Huizen, Wijdemeren, Naarden, Bussum, Weesp, Muiden en Blaricum uitvoeren.
In totaal komen er in 2011 in de regio Gooi & Vecht acht VVV vestigingen, allen ondergebracht bij  samenwerkingspartners, waarvan:

  1. Drie op huidige locatie: in Hilversum (Museum Hilversum), Weesp (VVV Weesp) en Bussum (bibliotheek). De locatie in Hilversum wordt een complete VVV vrijetijdswinkel; hier vindt u – naast de toeristische informatieproducten – ook een breed aanbod aan leuke cadeaus en vrijetijdsproducten.
  2. Vijf op nieuwe locaties : in Huizen (Huizer museum), Naarden (het nieuwe bezoekerscentrum van Naarden Vesting) en op 3 locaties in Wijdemeren (Ottenhome in Kortenhoef, Bezoekerscentrum Natuurmonumenten in ’s-Graveland en een derde vestiging aan de Oud Loosdrechtsedijk).

Het feestelijk startschot van het nieuwe RBT vindt plaats in maart 2011 in de VVV vrijetijdswinkel van Hilversum. Nog niet alle nieuwe VVV vestigingen zijn per 1 januari meteen in bedrijf. Wel zijn vanaf dan vier VVV vestigingen direct te bezoeken: VVV Hilversum, VVV Weesp, VVV Bussum en VVV Huizen. In de loop van het voorjaar openen de overige vestigingen hun deuren.
De taak van het RBT is kortweg: het realiseren van een adequate informatievoorziening over de mogelijkheden van zakelijk toerisme en leisure in de regio Gooi & Vecht.
De kerntaken die het nieuwe RBT Gooi & Vecht gaat uitvoeren zijn:

  1. Het  vormgeven van de toeristische ontvangst- en informatiefunctie in Gooi & Vecht  met   een VVV vrijetijdswinkel en een groot aantal andere vestigingen, om zo een professionele toeristische ontvangstfunctie in de regio te realiseren.  Zowel de vestigingen als de informatieproducten zijn vormgegeven in een verfrissende nieuwe huisstijl.
  2. De ontwikkeling van een serie regionale toeristische basis informatieproducten in print t.b.v een optimale uitvoering van de fysieke ontvangst- en informatiefunctie. Dit zijn o.a. een regionaal fietsrouteboekje, wandelrouteboekje en overall magazine.
  3. Het onderhouden van de digitale toeristische ontvangstfunctie voor de regio Gooi & Vecht, inclusief het vullen en onderhouden van de Nationale Databank Toerisme, Recreatie en Cultuur (NDTRC) van VVV Nederland voor onze regio. Deze databank gaat o.a. de nieuwe regionale website www.gooivecht.nl voeden. Deze website, die in samenwerking met VVV Nederland wordt ontwikkeld, gaat medio maart 2011 live.
  4. Het opstarten en exploiteren van een boekingscentrale Gooi & Vecht voor zakelijke en niet zakelijke toeristische activiteiten voor groepen vanaf 15 personen.

Het Regionaal Bureau voor Toerisme wordt ondergebracht bij de Stichting iTRovator, die in april 2010 actief van start is gegaan. iTRovator is het nieuwe regionale innovatieplatform voor toerisme voor de regio Gooi & Vecht. Meer informatie hierover vindt u op www.itrovator.nl. In deze stichting ontwikkelen bedrijven uit de toeristische sector, maar ook vanuit aanverwante sectoren (o.m. media en zorg) nieuwe producten en diensten, die via het RBT aan de consument worden aangeboden.

Het RBT wordt aangestuurd door de directeur van iTRovator, Marieke Hendriks.  Deze wordt ondersteund door o.a. een winkelmanager en officemanager. Het bestuur van iTRovator is tevens het bestuur van het RBT Gooi & Vecht en bestaat uit de heer Niek Ketting (voorzitter) en de heren Vincent van Wulfen, Bas Kreuger en Hans van der Eijk.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
-2 gr.
windkr. 3