WIJDEMEERSE WEBKRANT
Sterrenwachter wint Schoolschaak
Wijdemeren, ma 22 november 2010

In maart mogen een team van de Sterrenwachter (Ldr) en een team van de Antoniusschool (Khf) naar de regionale finales schaken in Amersfoort.

ingezonden bericht

Schoolschaak: De winnaars zijn bekend

Het schoolschaak was dit jaar weer een waar spektakel, al nam het aantal scholen dat deelnam met 1 af. Toch vonden ruim 80 kinderen de weg naar de voorrondes in Nederhorst den Berg, en uit die voorrondes kwamen 4 finalisten tevoorschijn, de Jozefschool met team 1 en 4, verder de eerste teams van de Sterrenwachter en de St. Antoniusschool.


Blijdschap bij Max, Colin, Dirk en Tom van de Sterrenwachter.
(Foto: De Sterrenwachter.)

Drie van de scholen dus niet uit Kortenhoef, zou het nu eindelijk gebeuren dat de wisselbeker Kortenhoef voor het eerst in 6 jaar verlaat?
De eerste ronde won de Sterrenwachter uit Loosdrecht met 3-1 van de Jozefschool 1 uit Nederhorst den Berg, terwijl de St. Antonius uit Kortenhoef met 2.5-1.5 won van de Jozefschool 4.

De tweede ronde verloor de St. Antonius nipt van de Sterrenwachter, 1.5-2,5, terwijl de twee teams van de Jozefschool gelijk speelden.
Daarmee was de Sterrenwachter al zo goed als zeker van de eerste plaats. De derde ronde werd er door hen met 3-1 gewonnen van het 4e team van de Jozefschool, de St. Antoniusschool haalde verwoestend uit tegen de Jozefschool 1, een pat voorkwam een 4-0 nederlaag, 3.5-1.5 was de eindstand.

In maart mogen derhalve een team van de Sterrenwachter en een team van de St. Antoniusschool naar de regionale finales in Amersfoort.

Dat de Sterrenwachter zou winnen was op voorhand niet verwacht, pas op de dag van de finale hoorden we dat de heer Samson, jeugdtrainer bij schaakvereniging Vecht- en Ommelanden te Loenen a/d Vecht aan twee groepen schaakles geeft op de Sterrenwachter. En tja, dan ziet het er ineens heel anders uit. Het is des te verwonderlijker dat er maar één team van de Sterrenwachter in de finale zat, maar voor volgend jaar zijn zij dus de te kloppen school.

Ik hoop nog meer foto's van de voorrondes en de finales dit jaar per email te mogen ontvangen wegens een defect aan mijn eigen camera. Stuur deze aub naar pkreuning at online.nl

Het schoolschaak werd ook dit jaar weer gesponsord, de gulle gaven kwamen van Oogmerk Briljant, Berko, The Kids, Smallenburg en last but not least rijwielhandel Willem de Jongh.

Verder hoop ik 8 december het diploma schaaktrainer te halen en dan maar aan de slag. Dus wilt u uw kinderen op schaakles doen, of wilt u zelf leren schaken, neem dan contact met mij op.

Patrick Kreuning
Ankeveen
035-8795195, www.schoolschaakwijdemeren.tk

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Sterrenwachter
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 1