WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Knorr slopen?
Nieuw Loosdrecht, zo 21 november 2010

Unilever wil het fabrieksterrein van de voormalige Knorr-fabriek in Nieuw Loosdrecht z.s.m. verkopen. Sloop van de gebouwen is een optie.

Eddie de Paepe schrijft in de Woonbode dat Unlilever, de eigenaar van het terrein van 17.000 m2 en de gebouwen, zo snel mogelijk wil verkopen. Voor Unlilever speelt een eventuele historische of monumentale waarde van de gebouwen geen rol. Men onderzoekt nu hoe de beste verkoopprijs gerealiseerd kan worden. Daarbij wordt gekeken naar de verkoop van het terrein inclusief de opstallen, of de verkaaop van het terrein, nadat eerst de gebeouwen gesloopt zijn. Om die rekensom te kunnen maken heeft Unilever offertes aangevraagd bij slopers.

D66 pleit voor behoud

In de raad van 16 september pleitte fractievoorzitter Nanne Roosenschoon, die beroepsmatig architekt is, voor het behoud van de gebouwen, met name voor de laagbouw aan de Molenmeent. Hij stelde toen voor om de gebouwen een status van gemeentelijk monument te geven om sloop te voorkomen. In de raad vond hij toen geen medestanders voor zijn standpunt.

bron
Woonbode
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
8 gr.
windkr. 1