WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Brilpiet in de Bieb
Loosdrecht, za 13 november 2010

Op 20 november komt Brilpiet haar boek voorlezen en signeren in de Bibliotheek in Loosdrecht.

persbericht

Brilpiet komt voorlezen en signeren bij De Bibliotheek in Loosdrecht

Sinterklaastijd is een spannende tijd voor kinderen, ouders, opa’s en oma’s. Fantasie en werkelijkheid worden met elkaar verweven. Tekeningen en verlanglijstjes worden zorgvuldig in schoenen gelegd.

Brilpiet heeft er een (spannend, pedagogisch onderbouwd) boek over geschreven.
Leuk om (voor) te lezen.
Meer dan 12 jaar was Brilpiet er met de intocht in Loosdrecht om daarna met Sinterklaas op stap te gaan in Wijdemeren en omtrek.

Iets over het boek:

Brilpiet is een meisjespiet, ze draagt een gekke bril met verschillende kleuren, ze heeft nooit geleerd om de ‘RRRRR’ goed uit te spreken. Daarom is Sinterklaas erg trots dat Brilpiet toch een boek heeft geschreven met leuke en spannende avonturen die ze heeft beleefd.
In het boek ‘Natte pepernoten’ zie je hoe Brilpiet eruit ziet en lees je ook wie Brilpiet eigenlijk is.
De tekeningen in het boek heeft Brilpiet in de loop der jaren verzameld en zijn zelf door kinderen gemaakt.
Zo schrijft Brilpiet onder andere dat Sinterklaas van alle kinderen houd, dat je niet mag pesten, dat je gezond moet eten en dat Brilpiet heel blij was met haar eerste Brilpiet-tekening die ze kreeg. Maar ze vertelt ook wat de zwarte pieten doen, wat voor diploma’s ze hebben gehaald en dat ze allemaal een keer met Sinterklaas naar de dierentuin zijn geweest. Op de foto’s in het boek zie je bijvoorbeeld: de pakjesboot, een skipiet, fietspieten en dat Brilpiet in bad zit met haar pop die ze ‘babypietje’ noemt.

Maar waarom heet het boek ‘Natte pepernoten’?

Dat kun je ontdekken door op zaterdag 20 november naar De Bibliotheek vestiging Wijdemeren aan de Tjalk 41 in Loosdrecht te komen. Daar komt Brilpiet (met 2 andere pieten) tussen 11.00 uur en 12.00 uur voorlezen en ook het boek signeren.

Het boek "Natte pepernoten van Brilpiet" kan besteld worden via www.boekscout.nl , doorklikken naar boekwinkel, maar is op 20 november ook te koop in de bibliotheek.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
grauw
11 gr.
windkr. 2