WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Loosdrechter in Monte Carlo
Loosdrecht, wo 8 december 2010

Loosdrechter Herman van Oldenmark zal op 26 januari, samen met zijn maat Fred Hak, debuteren in de Rallye van Monte Carlo Historique.

persbericht

Debuut van Loosdrechter Herman van Oldenmark in de Monte-Carlo Rallye

Op 26 januari gaat de veertiende editie van de Rallye Monte-Carlo Historique van start met daarin vertegenwoordigd Herman van Oldenmark (Loosdrecht) en Fred Hak.

Herman en Fred hebben zich ingeschreven met een Datsun 240Z uit 1971. Van de ruim duizend inschrijvers zijn er 328 teams geselecteerd waarvan slechts twee Nederlandse teams.

Na eerdere gezamenlijke deelnames aan Starrally, Hornelandrally, Tulpenrallye, Classic 500 Challenge en ABC-rally zoeken ze nu de uitdaging van de fameuze Monte-Carlo. Ook de Datsun krijgt van tevoren extra aandacht. Herman: “Er komt een sperdifferentieel in en voor de veiligheid een rolkooi. Verder ben ik heel tevreden over de Vredestein winterbanden die mij de afgelopen jaren in o.a. de laatste twee Wintertrials, veilig en zonder sneeuwkettingen over vele besneeuwde en ijzige wegen hebben gebracht.

Uiteraard gaan we ook nu weer in overleg met de experts van Vredestein wat de beste bandenkeuzes zijn maar ongetwijfeld zullen we ook dit jaar de spikes van dit merk nodig hebben.

De Monte-Carlo Historique kent vijf startplaatsen, van waaruit de aanlooproutes de deelnemers uiteindelijk brengen naar verzamelpunt Valence. Fred: “Voor Reims en Barcelona komen we niet in aanmerking; die zijn gereserveerd voor auto’s met bouwjaar tot 1966 of met een cilinderinhoud tot 1.300 cc. We hebben vanuit de organisatie Glasgow als startplaats aangewezen gekregen. Geïnteresseerde kunnen ons live volgen. De firma Trackjack bouwt het unieke Europese volgsysteem met Track&trace in de Datsun in zodat wij continu live, via de website, te volgen zijn.”

Vanuit Glasgow gaan we via diverse plaatsen naar Valence en daarna op pad naar Monaco, om vervolgens nog eens terug te keren in Valence. Uiteindelijk wordt op 2 februari gefinisht op de boulevard in Monte-Carlo, maar in de nacht daaraan voorafgaand moet nog de befaamde Col de Turini bedwongen worden.

Om op de hoogte te blijven van de voorbereidingen en de vorderingen van het team en straks, tijdens de rallye, van hun positie, gaat u naar de speciaal in het leven geroepen site www.volgdemontecarlorally.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
grauw
-2 gr.
windkr. 2