WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zelf Vogelvoer maken
's-Graveland, di 30 november 2010

Op zondag 12 december mogen kinderen aan de slag om vogelvoer te maken bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.

persbericht

Kom naar de VETTE VOGELDAG bij Natuurmonumenten!

Vettige vetbollen en smeuïge pindasnacks maken, pindaslingers rijgen, en nog veel meer! Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek van Natuurmonumenten organiseert op zondag 12 december de Vette Vogeldag.

Kinderen mogen zelf aan de slag met doppinda’s, zaden, vet en dennenappels. En voor wie op een luchtige manier meer wil weten over vogels in de winter, kan de Vette Vogel Funtour doen, een korte speurtocht die is uitgezet in de tuin van het bezoekerscentrum. Komt je ook? Je kunt starten tussen 11.00 en 15.00 uur in het bezoekerscentrum in ’s-Graveland.

Vogels in de winter

In de winter kost het de vogels wat meer moeite om hun kostje bij elkaar te scharrelen. Vooral als een laag sneeuw het voedsel aan het oog heeft onttrokken. Wij mensen kunnen de vogels een handje helpen. Vogels laten zich namelijk graag verwennen met in de tuin opgehangen vetbollen, pindasnoeren en andere lekkernijen. Wil je ook weten wat er in jouw tuin rondvliegt? Hang een mezenbol op en hou het vanaf een beschut plaatsje goed in de gaten, de vogels vliegen er vaak al snel op af!

Vogelvoer maken

Iedereen kan op de Vette Vogeldag deelnemen aan verschillende activiteiten. Van 11.00 tot 16.00 uur kunnen de kinderen pindaslingers rijgen, goed gevulde vetbollen en smeuïge pindasnacks maken.

Vette Vogel Funtour

Van 11.00 tot 15.00 uur kunnen gezinnen starten met de Vette Vogel Funtour, een speurtocht vol vogelspelletjes, vogelopdrachten, quizvragen en weetjes over vogels. Doe bijvoorbeeld de regendans of ga op stok als een vogel.

Locatie en kosten

Je kunt van 11.00 tot 15.00 uur starten bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b in ’s-Graveland, T (035) 656 30 80. Aanmelden is niet nodig. Leden van Natuurmonumenten betalen € 4,50 per kind en niet-leden € 7,50 per kind (ouders gratis). Kun je 12 december niet? Geen probleem want, De Eemlandhoeve, Bisschopsweg 5b in Bunschoten organiseert op woensdag 29 december ook een Vette Vogeldag. Starten tussen 11.00 en 15.00 uur. Kijk voor overige locaties en data op www.natuurmonumenten.nl/vettevogeldag.

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
sneeuw
1 gr.
windkr. 3