WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nieuws van Sypesteyn
Nieuw Loosdrecht, do 7 oktober 2010

Op 13, 14 en 15 oktober is Kasteel-Museum Sypesteyn gesloten voor filmopnamen. Op 17 oktober wordt er een roofvogelshow gehouden.

persberichten

Nieuws van Sypesteyn

Rembrandt en ik

Op woensdag 13 oktober, donderdag 14 oktober en vrijdag 15 oktober is Kasteel-museum Sypesteyn gesloten voor het publiek

Op deze data is het kasteel het decor voor een nieuwe Nederlandse serie "Rembrandt en ik". Deze 4-delige serie vertelt over het leven van één van onze grootste schilders uit de Nederlandse geschiedenis, Rembrandt van Rijn. Vanuit het perspectief van 4 naasten van de grootmeester wordt zijn leven uit de doeken gedaan. Govert Flinck, Jan Lievens, zijn eerste vrouw Saskia van Uylenburgh en dochter Cornelia, uit het huwelijk met Hendrickje Stoffels, laten u zien dat Rembrandt naast een bijzonder getalenteerd schilder hij ook een bijzondere leermeester, vriend, man en vader was.

Duidelijk wordt dat Rembrandt in zijn leven veel ups en downs heeft gekend. De hoofdrollen worden vertolkt door Dragan Bakema als jonge Rembrandt, Michel Romeyn als oude Rembrandt, en Monic Hendrickx als Saskia. Een geweldige cast met ook nog eens een top regisseur, Marleen Gorris. Kijken dus naar deze bijzondere Rembrandt verfilming. Vanaf Januari te zien bij de publieke omroep!

Zondag 17 oktober zijn we gewoon weer open! Dan kunt u voor de laatste keer dit seizoen genieten van onze gezellige roofvogelshow met als extra attractie een Middeleeuwse speelliedengroep. (Zie hieronder.)

Zie voor meer activiteiten op Sypesteyn én ons programma van de Oktober Kindermaand  www.sypesteyn.nl

Het nieuwe beleven op Sypesteyn!

ROOFVOGELSHOW en de speelliedengroep: Die Goue Gale op SYPESTEYN

Het landgoed SYPESTEYN met onder andere het kasteel-museum Sypesteyn werkt aan nieuwe activiteiten om haar tuinen een ontmoetingscentrum te laten zijn.

Op zondag 17 oktober wordt op het landgoed Sypesteyn de laatste roofvogelshow van dit jaar gegeven. Deze show wordt verzorgd door de valkeniers Angelique en Marc van Flying Free uit Loosdrecht.

De valkeniers zijn met zijn vogels aanwezig van 12.00 tot 17.00 uur. De shows zijn om 13.30 uur en 15.30 uur. De vogels die aanwezig zullen zijn en die buiten de shows om ook kunnen worden bewonderd en sommigen zelfs aangeraakt zijn onder andere:
• Amerikaanse woestijnbuizerd
• Amerikaanse Oehoe
• Schreeuwuil
• Siberische havik
• Slechtvalk

Ook op deze middag treden tussen 13 uur en 16,30 uur voor u op de 10 man/vrouw sterke formatie speelliedengroep Die Goue Gale.

Zij zingen voor u op zo authentiek mogelijke wijze, gekleed in de kleding van de 14e eeuw, oud-Nederlandse, oud-Franse, oud-Spaanse en Latijnse liederen. Liederen die verhalen van heroísche daden, vanliefde, van trouw en ontrouw, stichtelijk maar ook af en toe zeer ondeugend.

Het terras is geopend en met uw toegangskaart zijn de tuinen vrij toegankelijk. Kom en ontdek het nieuwe beleven op Sypesteyn. Echt, het landgoed is mooier en groter dan u vermoedt of zich wellicht herinnert!

Toegangsprijzen tuin, inclusief roofvogelshows:
• 8 jaar en ouder: € 4,-;
Toegangsprijzen tuin + kasteel met rondleiding, inclusief roofvogelshows:
• Kinderen van 8 tot 15 jaar: € 5,-
• Volwassenen vanaf 16 jaar: € 9,-
Kinderen tot 8 jaar GRATIS.
Bezitters van de ‘tuinpas’ krijgen € 2,- korting, overige kortingskaarten zijn niet geldig op deze dag..

Voor verdere informatie: www.sypesteyn.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 2