WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Krijgt de Raad een iPad?
Wijdemeren, vr 10 december 2010

Op zijn Twitter-account maakte wethouder Joost Boermans op 6 december bekend dat Wijdemeren een test gaat doen met Apple iPads.

De wethouder twitterde: "wijdemeren gaat starten met test van iPads tegen papierverspilling en voor Raadswerk. ik stel mijn prive iPad graag beschikbaar en test mee! "

Gratis iPad

Vandaag haakte de krant in op die tweet (dat bericht) en publiceerde een artikel op de voorpagina onder de kop: "Gratis iPad voor gemeenteraadsleden". In het stuk staat dat enkele wethouders en ambtenaren hun eigen iPad gaan gebruiken om te testen of de stapels papier die nu gebruikt worden bespaard kunnen worden door de iPad als luxe e-reader van de stukken te gaan gebruiken. De raadstukken worden in dat geval niet meer op papier, maar electronisch verspreid.


Wethouder Joost Boermans (D66)

Besparingen

Als de proef slaagt, krijgen alle raadsleden een iPad. Griffier Joop van Ditmarsch benadrukt dat de kosten van de dure iPads worden terugverdiend met het besparen op papier, copiëer en verzendkosten van de stukken. Vanaf dat moment krijgt alleen degene die kan onderbouwen waarom hij of zij toch de stukken op papier wil hebben de beschikking over de klassieke papieren stukken.

Initiatief van Vuyk


Martin Vuyk (VVD)

Vandaag wilde wethouder Joost Boermans de eventuele indruk wegnemen dat raadsleden zomaar een leuk gratis speeltje krijgen in deze barre tijden, want vandaag Twittert hij:

"Gooi en Eemlander schrijft dat Wijdemeren iPad's geeft aan Raadsleden. Voor de volledigheid: Initiatief ligt bij de Raad (Vuyk/ vvd) 1/2" en

"Voor de volledigheid: iPads in Wijdemeren betreft een experiment en heeft als hoogste doel kostenbesparing. #mediawijsheid 2/2 ".

Wij leiden uit de eerste tweet (mededeling) af dat VVD raadslid Martin Vuyk het initiatief nam om deze proef te starten.

Déja vu

In 1995 waren Douwe van Essen en Rik Jungmann, uw WWK-redactie dus, lid van de gemeenteraad van 's-Graveland. Stapels papier ploften iedere maand weer op de deurmat. "Kan dat nou niet anders?" :vroegen zij het toenmalige college van B&W. Zou de gemeente niet een eenvoudige pc kunnen installeren met Bulletin Board Software en een modem, opdat al die stukken op die pc zouden staan en de raadsleden door simpelweg in te bellen toegang zouden hebben tot die stukken?

Burgemeester Wim Kozijn, die automatisering in zijn portefeuille had verslikte zich bijna in zijn koffie, toen hij het voorstel van de beide automatiseringsmarsmannetjes hoorde. Het werd helemaal niets, ook al omdat oppositisleider Co de Kloet (DB) nog met de ganzenveer schreef en zijn fractiegenoten René Voigt en Henk de Kloet toen niet helemaal door hadden waar wij het over hadden.

In 1995 werkte Douwe van Essen voor IBM en Rik Jungmann voor Bull (een Franse computerproducent). Nu zitten in de raad Martin Vuyk, die voor IBM werkt en Jan Hermans, die bij Bull werkt. Dubbel déja vu dus eigenlijk.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
5 gr.
windkr. 2