WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Dartsseizoen op de Helft
Kortenhoef, ma 13 december 2010

Patrick Kreuning doet verslag uit het walhalla van de dartssport in Wijdemeren, het Wapen van Kortenhoef aan de Kerklaan.

ingezonden bericht

Goede pijlen genoeg

Met de kerst voor de deur is het dartsseizoen bijna op de helft. Vanaf begin januari worden er nog 2 wedstrijden gespeeld en dan kan men zich gaan opmaken voor de returns.

Eerst begon het met de Bosgenoegen-bokaal. WVK 1 won met 7-2 en plaatste zich voor de volgende ronde, WVK 5 kwam met een thuiswedstrijd tegen een hoofdklasser niet verder dan een 7-2 nederlaag.

WVK1 heeft zich inmiddels op de tweede plaats genesteld, helaas werd er tegen het een na laagste team maar met 6-3 gewonnen anders hadden ze het Bosrand nog lastig kunnen maken, die staan nu 9 punten los. Een week ervoor werd er met 8-1 van de nr. 4 gewonnen, dat was natuurlijk wel een mooie opsteker en zo zet je je directe concurrenten op een goede achterstand.

WVK2 ligt op kampioenskoers., de 100+ scores vliegen je letterlijk om de oren, 180’s van o.a. Berrie Willemsen en Peter Bakhuizen, Overwinningen met scores van 8-1 zijn hier niet zeldzaam, kortom, het team dat vorig jaar net naast de promotie greep stoot volgend jaar door naar de 2e divisie en de verwachting is dat ze zich daar minimaal kunnen handhaven. Misschien wat te vroeg gejuicht? Welnee, ze staan al 20 punten los van de nr. 4 en in elk geval de nrs. 1 en 2 promoveren.

WVK3 heeft met een derde overwinning op zak zich gemeld op de 9e plaats, en ze kunnen voor de komende wedstrijden nog wel met een schuin oog omhoog kijken vooral omdat de tweede wedstrijd in januari tegen de nr 8, snooker stars is. Een goede overwinning halen en je stijgt een plaatsje. Ze moeten dan wel 4 punten goedmaken. Maar de eerste week van januari moet het team tegen de nr 3 terwijl Snooker stars tegen de nr 11 mag aantreden.Jelle de Boer heeft de laatste weken last van vormverlies, dus de vakantie komt hem wel goed uit, Ed Grotendorst staat erg goed te gooien en Roy Baas speelt niet super maar wel degelijk.

WVK Tsjek moet inmiddels uit gaan kijken, met pas één overwinning op zak staat het team voorlaatste terwijl de bovenliggende teams langzaam maar zeker uit zicht beginnen te raken. Rene heeft wel weer een 180-er gegooid, maar daar wint men nog niet meteen de set mee. Zoals u wellicht afgelopen weekend heeft gezien bij TV Noord-Holland, de Zuiderduin masters.

WVK 5 heeft de smaak van de overwinning te pakken 3 overwinningen de laatste maand, ik voorspelde u al dat ze een goede middenmoter zouden worden en inmiddels zijn ze van de 13e naar de 9e plek gestegen. Niets aan de hand zou je dus denken, dat komt wel goed. Maar helaas was het team geen éénheid, reden voor Patrick en Mandy om op te stappen. Zij gaan zich het komend half jaar voorbereiden voor het volgende seizoen en zoeken nog Gezellige mensen die het team dan komen versterken.

Ook voor WVK 5 worden nieuwe dartstalenten gezocht. De verwachting is dat Jorinde volgend jaar ook stopt bij WVK 5 om zich te voegen bij het nieuwe team WVK 6, en oud-teamcaptain van WVK 2, Menno Neumann wil daar eventueel ook wel komen darten om dan met zijn vriendin Mandy samen een leuk team te hebben. Mocht u de dartssport beoefenen of dit willen gaan proberen, meldt u zich dan bij Berrie en Janice van het Wapen van Kortenhoef, WapenvanKortenhoef.nl, 035-6550083.

Berrie, Janice en overige medewerkers wensen u allen hele fijne feestdagen, doe voorzichtig met vuurwerk, want zonder vingers is het lastig darten en tot ziens in het Wapen van Kortenhoef, de gezelligste kroeg in de gemeente.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
lichte sneeuw
0 gr.
windkr. 2