WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Maarten weer Kamerlid
Nederhorst den Berg, di 26 oktober 2010

Maarten Haverkamp is teruggekeerd in de Tweede Kamerfractie van het CDA. Vanmorgen om kwart over tien legde hij de eed af.


Maarten Haverkamp (CDA)

Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD)

Vanaf vanmorgen heeft Wijdemeren twee inwoners die in de Tweede Kamer zitting hebben. Jeanine Hennis-Plasschaert kwam direct na de verkiezingen voor de VVD in de kamer. Door de dramatische verkiezingsnederlaag van het CDA viel Maarten Haverkamp buiten de 21 leden van de CDA-fractie. Nadat het CDA met vallen en opstaan, struikelend, en tot op het bot verdeeld, toetrad tot het kabinet dat vandaag de regeringsverklaring aflegde, kwam er weer ruimte in de fractie, omdat enkele fractieleden toetraden tot dat kabinet.

Dat leidde ertoe dat Maarten Haverkamp vanmorgen om kwart over tien de eed aflegde, waarna hij weer lid was van de Tweede Kamer.

De WWK feliciteert hem van harte met dit feit. Twee Bergers in de Haagse politieke arena. Dat is een prestatie van formaat.

Wij wensen ze beiden veel wijsheid toe. Dat zullen ze nodig hebben in de Haagse turbulentie, ook in het licht van de enorme bezuinigingen.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
11 gr.
windkr. 3