WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sinterklaasjudo Nederhorst
Nederhorst den Berg, ma 29 november 2010

Gisteren, op zondag, organiseerde Judoclub Nederhorst haar jaarlijkse Sinterklaastoernooi, dat om half tien begon.

ingezonden bericht

Sinterklaastoernooi Judoclub Nederhorst 2010

Op zondag 28 november 2010 organiseerde Judoclub Nederhorst haar jaarlijkse Sinterklaastoernooi. Het was dit jaar vroeg opstaan voor de judoka's, want het toernooi begon al om half tien.

Er werden poultjes gemaakt op basis van ervaring, sterkte en gewicht. De wedstrijdjes die de kinderen onderling hadden waren daardoor eerlijk en ook spannend voor het publiek op de tribune. Er werd goed aangemoedigd en hard geklapt voor de kinderen. Af en toe waren er wel wat traantjes bij kinderen die hun wedstrijd verloren, maar gelukkig had de EHBO dit toernooi helemaal niets te doen!  De jongste kinderen die met elkaar de strijd aangingen zijn pas 5 jaar. Het gaat dan soms nog heel voorzichtig en vriendschappelijk. Maar bij de oudere kinderen, sommige zijn al 14 jaar, gaat het er stevig aan toe en worden er soms prachtige judoworpen gemaakt. Het is heel leuk om te zien hoeveel de kinderen geleerd hebben, tijdens de trainingen van Lauro Gigli, die tijdens dit toernooi de scheidsrechter was.

De volgende kinderen hebben gewonnen in hun poultje:  Mart de Jong, Daan v.d. Bor, Tijn vd Hoeden, Maurits Vuyk, Olivier vd Berg, Dave Pouw en Hugo Vuyk. Super gedaan en ook alle ander kinderen hebben heel goed hun best gedaan. Want soms hadden alle kinderen in een poule 2 wedstrijdjes gewonnen en moest er op basis van punten bepaald worden wie er gewonnen had. De kinderen met de eerste 3 plaatsen kregen een beker en de anderen een medaille. De prijzen werden uitgereikt door 2 hele vrolijke Pieten. De kinderen kregen van hen ook nog: strooigoed en een tas vol met lekkers. Moe, maar voldaan ging iedereen om twaalf uur weer naar huis.

Het Sinterklaastoernooi werd mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren: Makelaardij Frank Vermeulen, Change Interlude bv Interim Management, 123inkt, Cito Transport, Gebr. Dijs bv, T&O auto's, Harry Bakker Saxofoons, Tha Faa Faet, Super de Boer Verzijden, Gė Leurs, Schildersbedrijf Ron Doorn, Bloemsierkunst Lydi, Bakkerij de 7 heerlijkheden en Parfumerie Elysa. Wij willen hen hierbij heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage!

Lijkt judo je ook een leuke sport. Je kunt 3 keer vrijblijvend meedoen op de vrijdagmiddag in Sporthal de Blijk in Nederhorst den Berg. Voor meer informatie kun je bellen met Hedda Vuyk-Koning 0294-252304 of mailen naar heddavuyk at hotmail.com.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
sneeuw
-1 gr.
windkr. 1