WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De 12 uur van Ankeveen
Ankeveen, vr 31 december 2010

Op zaterdag 9 juli zal in hartje Ankeveen de roeiwedstrijd DeTwaalf uur van Ankeveen gehouden worden. Met dit weer is dat nog niet goed voor te stellen.

ingezonden bericht

De 12 uur van Ankeveen

Wie nu in Ankeveen langs het terrein van de IJsclub rijdt, zal dat met gemengde gevoelens doen. Al een week of 5 aanhoudende vorst, veel sneeuw, maar helaas geen schaatsijs. Er zijn echter ook Ankeveners, die met heel andere ogen naar dit stukje land en water kijken.

Dat zijn de mensen van de SOFA. Bij dit woord denk je misschien allereerst aan een bank waarop je lekker kunt relaxen, maar hier hebben we het over iets geheel anders, namelijk de Stichting Oranje Festiviteiten Ankeveen.
Deze club staat al jaren garant voor volksfeesten in Ankeveen in de breedste zin van het woord.
Neemt u maar eens een kijkje op de website ( www.sofa-ankeveen.nl). Daar vindt u in woord en beeld wat er zoal georganiseerd is de afgelopen jaren.

Groots roei-evenement op zaterdag 9 juli 2011

Zo’n mooie plas water midden in het dorp, wat kun je daar nog meer mee dan alleen schaatsen, hebben een aantal mensen gedacht. Zo langzamerhand ontstond het idee, om een enorm roei-spektakel te organiseren. Aanvankelijk werd gemikt op de zomer van 2010, maar de tijd bleek te kort om dit op korte termijn van de grond te krijgen. Besloten werd om alles een jaar op te schuiven.
Over iets meer dan een half jaar is het dan zover, en gaat Ankeveen, en hopelijk ook de omliggende dorpen, kennis maken met de 12 uur van Ankeveen.

In het kort gezegd, wordt dit een roei-evenement voor het goede doel. Alles staat in het teken van het getal 12. Er zal geroeid gaan worden door teams van 12 personen. Dit kunnen zowel heren-, dames- als gemengde teams zijn. De start is op 9 juli om 12 over 12 ’s middags, en zal 12 uren duren tot 12 over 12 ’s nachts.

De teams ( minimaal 12) zullen gaan roeien voor een goed doel, door het team zelf te bepalen. Deze doelen kunnen heel divers zijn: ASV handbal roeit bijvoorbeeld voor nieuwe doelen op het veld, de Vriendschapskring roeit voor nieuwe instrumenten. De doelen kunnen ook breed maatschappelijk zijn, zoals bijvoorbeeld het Astma Fonds of KiKa. De organisatie bepaalt uiteindelijk of het aangeleverde doel ook wordt geaccepteerd.

Als je je als team hebt opgegeven is het natuurlijk noodzaak om sponsors te vinden, door vrienden, familie of bedrijven enthousiast te maken om jullie goede doel te steunen, en er vooral voor te zorgen dat zij ook deze dag ter plekke zijn om jullie team aan te moedigen! Voor elk team komt er een transparante bus met een gleuf erin, waarin geld gedeponeerd kan worden. De organisatie zorgt dat er voor elk team een startbedrag zal zijn. Het is de bedoeling dat alleen op de dag zelf geld in de deze bussen wordt gestopt.

Parcours

Het te roeien parcours heeft een lengte van ca. 1750 meter. Er zal steeds door 2 personen uit het team geroeid worden; dit is in een half uur goed te doen. Er komt een wisselpunt, waar na elk rondje een object moet worden opgehaald. De teams bepalen zelf hoe vaak van bemanning wordt gewisseld.
Uiteraard wordt er niet alleen geroeid. Er zullen op deze dag tal van andere activiteiten zijn. Optredens van bands en andere muziekgroepen of koren uit Ankeveen en omgeving; een veiling van 12 diensten; 12 verschillende presentatoren; een vrijmarkt voor de jeugd. Het programma is uiteraard nog in ontwikkeling, maar met enkele acts zijn al vergevorderde gesprekken gevoerd.

Inschrijven

Inschrijven kan op dit moment alleen nog even bij de voorzitter van de SOFA, Karel Spoor, op telefoonnummer 06-51051655. Er zullen binnenkort inschrijfformulieren verschijnen op de website van de SOFA. Er hebben zich inmiddels al 5 teams opgegeven, dus de gang zit er al behoorlijk in. Er wordt geen inschrijfgeld gevraagd.
Wij zullen u met grote regelmaat blijven informeren over de voortgang van de voorbereidingen en de verdere invulling van het programma.

www.sofa-ankeveen.nl
Jan van Ingen
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
mistig
4 gr.
windkr. 1