WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Honderden Bomen
's-Graveland, di 2 november 2010

Op de buitenplaatsen in 's-Graveland gaat Natuurmonumenten ruim 250 nieuwe bomen en duizenden nieuwe heesters planten.

persbericht

Honderden nieuwe bomen voor de
Buitenplaatsen

Vandaag starten omvangrijke plantwerkzaamheden op de ’s Gravelandse Buitenplaatsen. Er worden door Natuurmonumenten ruim 250 nieuwe bomen aangeplant op de buitenplaatsen Schaep en Burgh, Boekesteyn en Gooilust. Daarnaast komen er ook duizenden nieuwe heesters bij, zeker 38 verschillende soorten.

Voor deze groene tuinen en parkbossen in ’s-Graveland is Natuurmonumenten met een groot herstelplan bezig. Dat was hard nodig om de unieke cultuurhistorische elementen en de bijzondere natuurwaarde te behouden. Ook moet er ruimte zijn voor de toenemende groep recreanten die op de buitenplaatsen komen wandelen.

De afgelopen weken zijn oude en vervallen bomen weggehaald. De dichtgegroeide en overwoekerde plekken zijn open gemaakt zodat de oorspronkelijke structuur van de parkaanleg weer te voorschijn komt. Nu worden de plekken op gevuld met gezonde nieuwe exemplaren. Er worden wel 44 verschillende soorten bomen geplant, zo komt er meer variatie en kleur in het bijzondere landschap.

De duizenden( ruim 8.000) nieuwe heesters en meer dan 500 nieuwe rododendrons zorgen voor meer kleur en wintergroene beplanting. Op deze manier ontstaan er weer open paden naar vijvers die weer zichtbaar zijn, met mooie zichtlijnen op de landhuizen.
Tijdens de plantwerkzaamheden blijft het gebied open voor wandelaars.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
11 gr.
windkr. 2