WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Allegrakwartet in Jagthuis
Horstermeer, za 4 december 2010

Alle reden om op zondag 19 december naar het Jagthuis te komen! Het Allegrakwartet speelt strijkkwartetten van Haydn, Debussy en Brahms.

persbericht

Allegrakwartet in Het Jagthuis
Haydn in kerstsfeer

Nog geen vijf jaar bestaat het Allegrakwartet, en nu al treedt het kwartet met regelmaat op in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw.

Tel daarbij op de jonge leeftijd van de leden (samen nog lang geen 100) dan lijkt er voor hen een prachtige muzikale toekomst in het verschiet te liggen. Het Jagthuis is blij ze in deze decembermaand te mogen begroeten. Violisten Rosanna Philippens en Nadia Frissen, altiste Hannah Strijbos en celliste Lidy Blijdorp leerden elkaar kennen in de strijkersgroep de “Fancy Fiddlers” van Coosje Wijzenbeek. Binnen vijf maanden nadat ze als kwartet begonnen waren, won het Allegrakwartet de tweede prijs op het internationale Hennenconcours. Individueel hebben de leden ook een behoorlijke staat van dienst. De celliste studeerde in Nederland af met een 9½ en de primarius won vorig jaar nog het Oscar Backconcours. Alle reden om op zondag 19 december naar het Jagthuis te komen! Het Allegrakwartet speelt strijkkwartetten van Haydn (Vogelquartett), Debussy en Brahms (het eerste).

Het concert door het Allegrakwartet vindt plaats op zondag 19 december en begint om half vier. Voorafgaand aan dit concert is het mogelijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder. Wanneer u zich om 14 uur bij Het Jagthuis meldt, ontvangt u een routebeschrijving en toelichting van de wandeling die ongeveer een uur duurt. Reserveren (17 euro per kaart) via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal at jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 15.30 uur.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zware sneeuwval
-2 gr.
windkr. 3