WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kunstijsbaan: Super!
Nederhorst den Berg, za 11 december 2010

Vanmiddag waren wij op de kunstijsbaan van de IJsclub Nederhorst. De WWK maakt een diepe buiging voor de Bergse vrijwilligers die dit mogelijk maken.

Aanrader

Gisteren ging mijn kleindochter van bijna zes met de Meester Kremerschool naar de overdekte kunstijsbaan van de Bergse ijsclub in Nederhorst den Berg. Haar eerste schaatservaring. Dat bleek een groot succes. Een zo groot succes dat zij vanmiddag weer wilde schaatsen. Op de Bergse kunstijsbaan. Dus toog de hele familie weer naar Nederhorst. Toegang betaald, schaatsen gepast en krabbelen maar. Als oud-jeugdtrainer van De Vijf Dorpen ging mijn hart open. Een aanrader voor kinderen die de eerste streken met de schaats gaan maken. Stoelen om te oefenen en sleetjes zijn er ook.

Ontmoetingspunt

De entree geeft ook recht op het lenen van een paar ijshockeyschaatsen als u die zelf niet heeft meegebracht. Als u meer van de noren bent, zoals ik, dan moet u die thuis laten, want die zijn (terecht) niet toegestaan. Er is een ruime gelegenheid om even uit te rusten en wat te eten of te drinken. En het mooiste is dat de baan een grote sociale functie heeft. Bergse kinderen en Bergse papa's en mama's komen elkaar tegen in een leuke ongedwongen sfeer en dat in het hart van het dorp naast sporthal De Blijk en cultureel centrum De Spot.

En als er weer natuurijs komt, dan kunnen die Bergse kinderen allemaal al schaatsen en daarmee doet de IJsclub precies dat waarvoor hij op aarde is. De WWK steunt de club met een aanmoedigingsdonatie van € 100 op bankrekening nummer 103258337 van de Rabobank t.b.v. Kunstijsbaan Nederhorst den Berg. Dat hebben ze verdiend!

Chapeau!

bron
WWK
foto/video
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
5 gr.
windkr. 2