WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
106 Spitsbus en meer..
Wijdemeren, vr 15 oktober 2010

Bij de aanvang van de gemeenteraad werden gisteren enkele mededelingen gedaan. De opvallendste was over buslijn 106.

Informatieavond Ter Sype

Wethouder Jaap van Waveren deelde mee dat er op 9 december een informatieavond wordt georganiseerd over het nieuwbouwplan Ter Sype. Het doel van die avond is om de belangstellenden inzicht te geven in de aspecten die te maken hebben met de bouw van Ter Sype (ruim 500 woningen). Daarbij komen aan de orde de wijziging van het banenstelsel van het vliegveld, de afhandeling van het verkeer en de planning van de bouw met o.a. het aantal te realiseren woningen per jaar.

Tomin en Spot

Wethouder Joost Boermans deelde blij en trots mee dat hij gistermiddag unaniem in het bestuur van de Tomin Groep is gekozen.
In de planning van de nieuwbouw van cultureel centrum De Spot in Nederhorst den Berg is een wijziging gekomen. De Spot zou binnenkort tijdelijk naar het oude gemeentehuis aan de Voorstraat gaan, maar omdat daar kortsluiting is opgetreden is die verhuizing uitgesteld en blijft De Spot t/m december in het huidige gebouw.

Kwikvrij en lijn 106

Wethouder Gerard Abrahamse hield trots een certificaat op dat vermeldde dat de Wijdemeerse openbare verlichting hogedruk en kwikvrij is. Bovendien wordt Wijdemeren verlicht op groene stroom. Dat leidde tot een vrolijk applausje op de publieke tribune.
Bijna net zo belangwekkend was zijn mededeling dat in overleg met Connexxion is besloten dat buslijn 106 tussen Nederhorst en Hilversum het karakter van een spitsbus krijgt. 's Morgens en in de namiddag zullen er twee tot drie bussen rijden, waarbij lokale Wijdemeerse busondernemingen worden ingeschakeld. Op zondag rijdt er geen bus meer naar Weesp. Overigens zaten er in die bus slechts 1 tot 3 passagiers, waarmee het een wel heel dure lijn was. De wethouder verklaarde zich zeer gesteund te voelen door de vele hantekeningen. Theo Reijn (CDA) was er niet geheel gerust op dat dit besluit van Connexxion op termijn geen zoethoudertje zal blijken te zijn.

Voorstraat

Na de mededelingen volgde het vragenhalfuur waarin alleen Ria Hennis (DB) vragen had over het voormalige gemeentehuis in Nederhorst den Berg. Zij wilde graag weten of De Spot niet definitief kon verhuizen naar het oude gemeentehuis en hoe het zit met de eigendomsverhoudingen van het oude gemeentehuis.

Wethouder Abrahamse deelde mee dat er een bestemmingswijzigingsprocedure loopt voor het terrein van bijzondere doeleinden naar woonbestemming. Zijdelings maakte hij melding van de honderden handtekeningen die hij in dat verband heeft mogen ontvangen. Het gebouw is nog eigendom van de gemeente, maar het is al wel verkocht. Nieuwbouw van De Spot, zoals voorzien kost 1 miljoen euro. Definitieve vestiging van De Spot in het oude gemeentehuis is volgens hem niet onmogelijk, maar zal wel een erg hoog prijskaartje hebben, zo verwacht hij. De kwestie komt later in een commissievergadering aan de orde.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
regenachtig
12 gr.
windkr. 2