WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Klarinetconcert bij KadD
Kortenhoef, do 14 oktober 2010

Op donderdag 4 november spelen Lars Wouters van den Oudenweijer (klarinet) en Hans Eijsackers (piano) een zeer afwisselend programma bij Kunst aan de Dijk.

persbericht

Stichting Kunst aan de Dijk

Concert Kunst aan de Dijk presenteert:

Lars Wouters van den Oudenweijer (klarinet) en Hans Eijsackers (piano)

Op donderdag 4 november speelt een virtuoos duo in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk. Lars Wouters van den Oudenweijer is een van de bekendste klarinettisten van Nederland. Samen met Hans Eijsackers speelt hij een zeer afwisselend programma met onder meer de twee absolute toppers uit de klarinetliteratuur. Liefhebbers van dit bijzondere instrument laten deze avond niet aan zich voorbijgaan!

Prominent klarinettist

Lars Wouters van den Oudenweijer is een van de meest prominenten klarinettisten; zijn techniek en interpretatie worden alom geprezen. Hij studeerde bij Charles Neidich aan The Juilliard School for Music te New York en bij Walter Boeykens in Rotterdam. In de serie ‘Rising Stars’ speelde hij op de grote podia in Europa, waar hij ook optreedt met strijkkwartetten en blaasensembles. Lars kreeg in 2003 de Edison voor zijn debuut CD in de categorie Young Masters. Hij is artistiek leider van het Toonfestival Brabant in Den Bosch, dat dit jaar voor de derde keer werd gehouden.

Has Eijsackers

Pianist Hans Eijsackers studeerde onder meer bij Gérard van Blerk, Jan Wijn en György Sebök. Na zijn studie werd hij uitgenodigd te komen studeren aan de European Mozart Academy in Kraków, waaruit optredens voortvloeiden in Boedapest, Zuidoost-Azië en New York. Naast zijn werk als docent aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag treedt hij veel op als solist en begeleider.

Programma

Deze twee ervaren en gedreven musici spelen in het Oude Kerkje een zeer afwisselend programma met klassieke en modernere muziek. Op het programma staan onder meer de twee absolute toppers uit de klarinetliteratuur van Brahms. Het programma ziet er als volgt uit:

  • Brahms: Klarinetsonate in F mineur opus 120/1
  • Hindemith: Klarinetsonate (1939)
  • Berio: Lied (1983) voor klarinet solo
  • Brahms: Sonate nr. 2 voor klarinet en piano in Es majeur opus 120/2
  • Kokai: Vier Hongaarse dansen

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 4 november 2010, 20.15, kerk open 19.30 uur
Entree: € 15,00 inclusief een glas wijn in de pauze; donateurs € 10,00
Meer informatie: www.kunstaandedijk.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zwaar bewolkt
12 gr.
windkr. 2