WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
167 Bomen worden Geveld
Wijdemeren, do 14 oktober 2010

Wijdemeren gaat 167 bomen vellen, bij 82 bomen wordt hun lot nog nader onderzocht en 1394 bomen worden gesnoeid.

persbericht

Veel werk aan Wijdemeerse bomen   

Om te kunnen voldoen aan de wettelijke zorgplicht is bij de ruim elfduizend bomen van de gemeente Wijdemeren een zogenaamde VTA-inspectie (Visual Tree Assessment) uitgevoerd.

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor om op grond van de onderzoeksresultaten maatregelen te nemen om risico van schade en/of letsel te vermijden en daarvoor het benodigde krediet ter beschikking te stellen.

Kappen en snoeien

De maatregelen die uitgevoerd moeten worden bestaan uit het velllen van 167 dode en zieke bomen en snoeiwerkzaamheden aan 1394 andere bomen. Bij 82 bomen moet nog nader worden onderzocht welke maatregelen noodzakelijk zijn.

Kapvergunningprocedure

Als voor het uitvoeren van de noodzakelijke maatregelen aan de bomen een kapvergunning moet worden aangevraagd, wordt dat op de gemeentepagina en de gemeentelijke website gepubliceerd. Per kern en straat wordt aangegeven waar en waarom gemeentelijke bomen gekapt worden. De afdeling Wijkbeheer van de gemeente beantwoordt alle vragen van bewoners over de bomen via het Servicemeldpunt op telefoonnummer (035) 655 9555.

Veiligheid

Voor het uitvoeren van alle maatregelen  wordt een gespecialiseerd boomverzorgingsbedrijf ingeschakeld. Om de veiligheid van de medewerkers van de aannemer en de omwonenden te waarborgen worden aanvullende (verkeers)maatregelen getroffen, waarbij wordt getracht om zoveel mogelijk hinder of overlast te voorkomen.

Behandeling in de Commissie Openbare Werken vindt plaats op 3 november, de raad besluit op 25 november.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zwaar bewolkt
12 gr.
windkr. 2