WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Samba aan de Dijk
Kortenhoef, ma 13 december 2010

Op donderdag 6 kunt u zich laten verwarmen door Braziliaanse klanken in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk, waar Josee Koning optreedt.

persbericht

Stichting Kunst aan de Dijk

Concert Kunst aan de Dijk presenteert:
Nieuwjaarsconcert met zangeres Josee Koning

Op donderdag 6 kunt u zich laten verwarmen door Braziliaanse klanken in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk. Op het podium staat de koningin van de Afro-Samba, de Braziliaans-Nederlandse zangeres Josee Koning. Zij wordt begeleid door Nelson Faria (gitaar), Bert Fermie (percussie) en Theo de Jong (basgitaar).


Josee Koning

Afro-Samba

De Afro-Samba staat centraal in het programma van deze avond, met als naam ‘Tribute aan Baden Powell’. Baden Powell, was dat niet de oprichter van de padvinderij? Ja, dat is Robert Baden Powell, maar vanavond gaat het om Baden Powell de Aquino, een Braziliaanse gitarist en componist. Samen met tekstschrijver Vinicius de Moraes heeft hij in 1966 de Afro-Samba’s uitgevonden.

Liefde en groove

“Met hun klassiek geworden album voegden ze Afrikaanse elementen toe aan de bossa nova en de samba”, aldus recensente Wenneke Savenije. “Daarmee gaven ze de Braziliaanse muziek een nieuwe wending. Het accent ligt veel meer op groove, met veel percussie-instrumenten. Veel van de teksten gaan over de liefde en de Afrikaanse goden, die alle een speciale betekenis hebben.”

Kunst aan de Dijk wil met dit concert de Hollandse kou verdrijven en het nieuwe jaar inluiden. U bent van harte welkom op deze feestelijke avond!

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 6 januari 2010, 20.15, kerk open 19.30 uur
Entree: € 15,00 inclusief een glas wijn in de pauze; donateurs € 10,00
Meer informatie: www.kunstaandedijk.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
lichte sneeuw
0 gr.
windkr. 2