WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Plastic op tijd Buiten
Wijdemeren, vr 1 oktober 2010

De Plastic Heroeszakken moeten op de dag van inzameling op tijd langs de weg worden gezet. Voor half acht moeten ze er staan.

persbericht

Op tijd aanbieden Plastic Heroeszakken bij huis-aan-huisinzameling

Voor 07.30 uur op de dag van inzameling

Regelmatig komt het voor dat het plastic verpakkingsafval te laat buiten wordt gezet en dat daardoor het plastic helaas blijft liggen. De inzamelwagens rijden vanaf 07.30 uur door de wijken om de plastic zakken op te halen. Uw Plastic Heroeszakken dienen dus op de dag van inzameling vóór 07.30 uur te worden aangeboden. Als u uw plastic niet voor 07.30 uur buiten zet, loopt u het risico dat u een inzamelronde mist.

U mag de zakken aanbieden op dezelfde plaats waar u normaal uw minicontainer of huisvuilzak aanbiedt. Bewoners van hoogbouwlocaties kunnen de afvalzak vóór het complex aan de openbare weg neerzetten.

Hoe moet ik het plastic aanbieden?

Het is belangrijk dat u de Plastic Heroes zak goed dichtknoopt voordat u de zak aan de weg zet. Hiermee voorkomt u zwerfafval. Wanneer er meerdere zakken buiten staan, kunt u ze het beste aan elkaar binden, zodat ze elkaar verzwaren en dus niet weg kunnen waaien. Bind maximaal 5 zakken aan elkaar, dan blijft het ook nog handelbaar voor de inzamelaar.

Tussentijds wegbrengen van uw plastic verpakkingsafval

Wilt u tussen de inzameldagen uw plastic verpakkingsafval wegbrengen, dan kunt u dat doen bij de verzamelcontainers die in de gemeente Wijdemeren staan en op een van de vier scheidingsstations in de regio. De locaties van de inzamelcontainer plastic in de gemeente Wijdemeren zijn:

Loosdrecht

Industrieweg, nabij Boni supermarkt
Lindenplein, nabij het winkelcentrum

Nederhorst den Berg

Dammerweg op het parkeerterrein naast de glascontainers

Kortenhoef

Curtevenneweg (2x), nabij winkelcentrum de Meenthof

Niet te vol

Bij het gebruik van de verzamelcontainers raden we u aan de Plastic Heroes-zakken niet te vol te doen, maar voor ongeveer driekwart te vullen en dan in de container te deponeren. Op deze manier gaat de zak namelijk makkelijker door de opening. Ook kunt u gebruik maken van andere willekeurige plastic zakken, zoals boodschappentassen, om uw plastic in te verzamelen. Let wel op: deze zakken kunt u niet gebruiken bij de huis-aan-huis inzameling, daarvoor worden enkel Plastic Heroes-zakken geaccepteerd. Op de scheidingsstations gaat de voorkeur ook uit naar de Plastic Heroes-zakken voor uw ingezamelde plastic.

Tips inzameling plastic

  • Etiketten mogen op de verpakking blijven zitten
  • Bind zakken aan elkaar; dit voorkomt zwerfafval
  • Doppen mogen erbij
  • Zorg dat de verpakkingen leeg zijn (ze hoeven niet schoon te zijn)
  • Trap kunststof flessen eerst plat en draai dan de dop er op. Zo nemen ze veel minder plaats in
  • Sluit de zak goed af en zet hem niet te vroeg aan de weg: niet vóór 20.00 uur 's avonds vóór de dag van inzameling en uiterlijk om 7.30 uur op de dag van inzameling, op dezelfde plek waar u normaal uw minicontainer of huisvuilzak neerzet
  • Bewoners van hoogbouwlocaties kunnen de afvalzak vóór het complex aan de openbare weg neerzetten

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
15 gr.
windkr. 2