WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bedrijven klagen bij HISWA
Loosdrecht, vr 12 november 2010

Loosdrechtse watersportbedrijven uitten hun ongerustheid tijdens een ledenbijeenkomst van brancheorganisatie HISWA Vereniging.


Gerdina Krijger, regiomanager HISWA.

Op 19 december 2008 vulde de raadszaal zich met knal-oranje zwemvesten onder aanvoering van Gerdina Krijger van de HISWA. Bovenstaande foto werd toen gemaakt.

persbericht

Watersportondernemers vrezen teloorgang Loosdrechtse Plassen

Watersportondernemers in het Loosdrechtse Plassengebied zijn bezorgd over de toekomst. Er is op dit moment veel aan de hand met nadelige gevolgen voor de watersport. De bedrijven uitten hun ongerustheid tijdens een ledenbijeenkomst van brancheorganisatie HISWA Vereniging.

“Een zeer ongunstig peilbeheer staat op de planning om ingevoerd te worden. Terwijl er al grote problemen zijn met ondieptes vanwege een te lage waterstand”, aldus Gerdina Krijger, regiomanager bij HISWA Vereniging.

Volgens een aantal ondernemers is de tijd van volle jachthavens met wachtlijsten voorbij. Krijger: “De noodzakelijke baggerklus op de plassen is nog steeds niet geklaard. Maatregelen in verband met Natura 2000 kunnen het gebied op slot zetten, zowel qua vaarmogelijkheden als ondernemen. Daarbij brengt de gemeente een torenhoge watertoeristenbelasting in rekening, maar zij hebben geen geld om een goed toeristisch-recreatief beleid op papier te zetten. Daarnaast speelt nog steeds de dreiging van een vaarheffing Loosdrechtse Plassen opgelegd door het plassenschap. Daarom moet er nu iets gebeuren. De vrees van ondernemers dat watersporters andere vaargebieden verkiezen boven Loosdrecht, is geheel gegrond.”

Visie toeristisch-recreatief beleid

HISWA Vereniging stelt samen met watersportondernemers een “visie recreatie & toerisme Loosdrechts Plassengebied” op. De visie is bedoeld als leidraad voor een nieuw toeristisch-recreatief beleid. Hierin wordt in ieder geval opgenomen de noodzaak van een brandstofstation aan of op het water, uitbreiding van vaarverbindingen waaronder het in ere herstellen van de ’s Gravelandse Vaart en de toekomst van het Plassenschap. De visie wordt in het voorjaar aan de gemeente Wijdemeren aangeboden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
13 gr.
windkr. 6