WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
IJs is Gevaarlijk
Ankeveen, wo 1 december 2010

David Pos, de voorzitter van de Ankeveense ijsclub, is zeer kwaad over de berichtgeving in de G en E van gisteren, waarvoor Jos Geijsel het ijs op ging.

Dramatische gevolgen

Ieder jaar, als het vriest, is het prijs. Waaghalzen die het ijs op gaan op de plassen, op het moment dat het onverantwoord is om het ijs grote hoeveelheden mensen te laten dragen. Dat iemand het ijs op gaat terwijl het volstrekt onverantwoord is, dat is min of meer zijn eigen verantwoordelijkheid. Als de media daar aandacht aan schenken wordt het een heel ander verhaal. Dan komen er (tien)duizenden mensen op af met alle dramatische gevolgen van dien. Ankeveen en Kortenhoef hebben wat dat betreft een enorme aantrekkingskracht. De bezoekersaantallen van de lokale websites van de ijsclubs en de WWK schieten altijd omhoog als het vriest, omdat men van overal kijkt of er geschaatst kan worden.


David Pos

Slecht voorbeeld

Gisteren stond in de Gooi en Eemlander een stuk met een foto over Jos Geijsel, een vriend van David Pos, die een stukje geschaatst had op de Ankeveense Plassen. David Pos noemt in de krant van vandaag die actie van Geijsel en de Gooi en Eemlander volstrekt afkeurenswaardig. "Een heel slecht voorbeeld." : noemt Pos het vandaag op de voorpagina van de krant. Jos Geijsel gebruikte een prikstok om het ijs te testen. Die ging zo door het ijs, zo slecht was het.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
- 5 gr.
windkr. 4