WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ringslangen Tellen
Loosdrecht, ma 4 oktober 2010

Zaterdag 16 oktober kunt u meehelpen om rond de Waterleidingplas op zoek te gaan naar eierresten van ringslangen om die dieren te tellen.

persbericht

Vrijwilligers gezocht voor tellen ringslangen rond Waterleidingplas

Zaterdag 16 oktober kunt u de boswachter helpen om rond de Waterleidingplas op zoek te gaan naar eierresten van ringslangen. Elk jaar worden de ringslangen geteld. Omdat ze zelf moeilijk te vinden zijn, doen we dat door het tellen van de eierresten in de slangenhopen.


Ringslang-eierresten.

De Waterleidingplas ligt in de Loenderveensche Plas en is onderdeel van de drinkwaterzuivering. De ringslang is een beschermde diersoort die zijn thuis in dit natuurgebied heeft gevonden. Waternet probeert goed voor de slangen te zorgen en heeft speciaal voor hen acht broeihopen gemaakt van takken en plantenresten uit het water. Een geschikte plek voor hen om in het voorjaar eieren te leggen. Een ringslang legt gemiddeld zo'n 25 eieren. Om de resten van de eieren te vinden spitten we de broeihopen open met een grote vork. 

Deelname is gratis, kinderen mogen vanaf 12 jaar meedoen onder begeleiding van een volwassene. De dag duurt van 8.30 - 15.00 uur, deelnemers zorgen zelf voor hun lunch. Waternet zorgt voor gereedschap, koffie en thee. Deelnemers wordt geadviseerd werkkleding, laarzen of waterdichte schoenen te dragen (eventueel regenkleding).

Meer informatie en aanmelden via bezoekerscentrum De Oranjekom: 020-608 7595.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 4