Wijdemeerse Webkrant

Nieuwsarchief 2018
januari t/m maart

jan. 2018          

Januari 2018

Op 18 mei 2017 werd Martijn Smit geïnstalleerd als burgemeester van Beverwijk/Wijk aan Zee. Hoe zou het met hem gaan?
Ook Wijdemeren ontkwam niet aan schade door de storm van gisteren met windvlagen van 110 km/u. Bomen bij Natuurmonumenten en een auto.
Muziekvoorstelling Kras in Theater De Dillewijn in Ankeveen voor iedereen vanaf twee jaar. Zondag 28 januari. Aanvang: 11.00 uur.
Natuurmonumenten onderzocht de tevredenheid van bezoekers met de Buitenplaatsen in 's-Graveland. Men gaf gemiddeld een 8,5.
Het college besloot dinsdag om de kunstcollectie te ordenen, op te schonen, samen te voegen en onder één bestuur te brengen.
Op zondag 21 januari komt Jeroen Zijlstra met zijn band naar de Dillewijn, en speelt daar de try-out van zijn voorstelling 'Waterman'.
Het OLib posterteam boog zich over het door Rosalie van Rijn van het CDA ingezonden ontwerp voor een verkiezingsposter.
Gisteravond stelde De Lokale Partij haar kandidatenlijst vast. Alette Zandbergen en Gert Zagt zijn duo-lijsttrekkers.
Rosalie van Rijn (CDA) ontwierp een verkiezingsposter voor OLib naar aanleiding van het verzoek van die partij om een poster te ontwerpen.
De Stichting Icoon Oostelijke Vechtsplassen, die n.a.v. het Gebiedsaccoord werd opgericht, zoekt voor Wijdemeren e.o. een soort Eifeltoren o.i.d.
Op 21 januari organiseert de Oecumenische Streekgemeente i.s.m. VUvereniging een Nesciolezing annex koffieconcert over duurzaamheid.
Na acht jaar voorzitterschap heeft Gretha Jager haar functie bij de Woonadvies Commissie Wijdemeren overgedragen aan Rick Bos.
Op zondag 28 januari speelt het Amatis Piano Trio werken van Haydn, Schumann en Mendelssohn in Het Jagthuis in de Horstermeer.
Dianne Heijstee beleefde een angstig avontuur in haar nieuwe woning aan de Beatrixweg 1 in Kortenhoef. Zij ontsnapte ternauwernood aan koolmonoxide.
Op donderdag 18 januari organiseert pioniersgroep Wijdemeren, PioWij weer een Smakelijk Gesprek met een 3-gangen maaltijd.
De ChristenUnie heeft een manifest opgesteld waarmee de partij de Wijdemeerse verkiezingen op 21 maart in gaat.
Op woensdag 17 januari organiseert de Bibliotheek Gooi en meer in Loosdrecht een filmavond.
De plaatselijke ouderenbonden organiseren op vrijdag 23 februari het eerste grote politieke debat voor de verkiezingen op 21 maart 2018.
Het icoon van de Oostelijke Vechtplassen. Vele bewoners, architecten en scholen hebben zich ingeschreven voor de prijsvraag.
Krijg je bijna een baby of heb je net een baby gekregen? Maak dan kennis met Dunstan Babytaal bij Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek.
Kinderen zitten vol emoties en moeten nog leren om hiermee om te gaan. Hoe pak je dat als ouder aan? Driedelige workshop van Jeugd en Gezin.
Afgelopen maandag vond in De Dillewijn in Ankeveen de eerste Nieuwjaarsbijeenkomst buiten het gemeentehuis plaats. Het was gezellig druk.
De gemeente Wijdemeren heeft samen met veertien andere gemeenten en het waterschap AGV getest hoe klimaatbestendig de regio is.
Voor de negende keer organiseert Lions Club Loosdrecht e.o. het evenement 'Bridge aan de Dijk' op zaterdag 3 februari 2018.
Zaterdagmiddag 20 jan. start het CDA de campagne voor de verkiezingen met een winters stamppottenbuffet in de kassen van Kwekerij Ome Joop.
Over het thema eerder met pensioen organiseert het FNV op 6 februari a.s. een bijeenkomst voor leden en belangstellenden.
Op vrijdag 12 januari speelt pianist Bas Verheijden in het Jagthuis in de Horstermeer z.g. 'pannenkoeken' (kleine stukjes) van Tsjaikovski.
Op woensdag 17 januari 2018, start bij Viore de workshop ‘Schrijven helpt’ voor mensen die kanker hebben (gehad).
De Ouderenbonden organiseren ook in het nieuwe jaar weer nieuwjaars-recepties voor onze leden en alle belangstellenden.
Aanstaande maandag houdt de gemeente een bijeenkomst ter gelegenheid van het nieuwe jaar in Theater De Dillewijn in Ankeveen.
De HK in de Gloriosa en de Stichting Daniël Stalpaert organiseren een lezing over de geschiedenis van de tuinen van de buitenplaatsen in 's-Graveland.
Zaterdag 6 januari is er van 10.00-13.30 uur weer een Repair Café bij Bibliotheek Gooi en meer vestiging Loosdrecht.
De Lokale Partij wenst u een gezond, gelukkig en smaakvol 2018. Een spannend politiek jaar staat er voor de deur.
Op 11 januari geeft Samayra Straal een lezing bij de Sterrenwacht G en V over Fast Radio Bursts onderzoek met de radiotelescoop in Dwingeloo.
Op zaterdag 30 december 2017 heeft een team van PvdA-ers en Groen Links-ers uit Wijdemeren zelfgebakken oliebollen uitgedeeld.
Er is een Ankeveense agenda gerealiseerd waarin alle Ankeveense verenigingen en organisaties de data van hun evenementen kunnen plaatsen.
De ambulancediensten van de GGD Flevoland en de Regio Gooi en Vechtstreek gaan een intensieve samenwerking aan vanaf januari 2018.
De woningbouwverenigingen Wonen Wijdemeren in Loosdrecht en Vecht en Omstreken in Breukelen gaan fuseren.
U kunt meer met de Wijdemeerse Webkrant dan u denkt. Een paar tips voor de smart lezer.
Cor Lam is de eerste om de WWK en alle Wijdemeerders een gelukkig nieuwjaar te wensen. Dat is inmiddels een traditie die al jaren bestaat.