WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
CDA Verbijsterd door GS
Wijdemeren, za 24 februari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het CDA was verbijsterd door de brief van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland waarin de aankondiging dat Berenschot de fusie gaat voorbereiden.

Brief van GS dd. 15-2-2018

Op 15 februari verzond het college van GS van Noord-Holland een brief aan Wijdemeren, Huizen, Laren, Blaricum en Hilversum, waarin wordt aangekondigd welke de volgende stappen zijn om te komen tot een fusie van Wijdemeren met Hilversum en een fusie van Huizen, Laren en Blaricum. (De Gooi en Eemlander vermeldde overigens op 22 februari dat burgemeester Freek Ossel in het verleden ook bij Berenschot werkte.)


De brief van GS aan Wijdemeren d.d. 15 februari 2018.

In de commissievergadering Bestuur en Middelen van donderdag 22 februari verklaarde fractievoorzitter Jan Verbruggen (CDA) dat hij verbijsterd was door de inhoud van de brief. Hij vroeg zich af of de motie die de raad op 2 november aan nam, voor een ambtelijke fusie met Hilversum en Gooise Meren, wel aangekomen was in Haarlem. Zo niet, dan wilde hij de motie alsnog zelf naar Haarlem brengen.

Logisch gevolg van GS besluit

Die mening werd niet gedeeld door o.a. de PvdA/GL, O-Lib en de VVD die de brief een logisch vervolg vinden op het besluit van 7 november van GS om door te gaan met de ARHI procedure. Ook gedeputeerde Jack van der Hoek (D66) liet op NH Nieuws al weten dat hij de motie ontvangen had, maar en niets mee kon en wilde.

Dossier Bestuur Gooi en Vechtstreek

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief