WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
WWK-lezer: Enkele Tips
Wijdemeren, ma 1 januari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

U kunt meer met de Wijdemeerse Webkrant dan u denkt. Een paar tips voor de smart lezer.

Lees dit eens

Soms leest u iets in de Wijdemeerse Webkrant waarvan u denkt: "Dat is leuk (of handig, of vervelend of wat dan ook). De link (url) van dit bericht wil ik naar mijn vriend, opa of werk sturen. In de balk van uw webbrowser staat alleen dat u naar de WWK kijkt, maar niet naar welke pagina.


Rechts het envelopje.

Geen nood. Bovenin het bericht staat rechts een envelopje. Klik daar op. Uw mailprogramma opent een mailtje voor u. Daarin staat het directe webadres van het bericht. Vul de naam in van degene aan wie u dit mailtje stuurt (eventueel aangevuld met uw eigen tekst of groeten) en verzend de mail. Klaar!

Afdrukken

In de balk staat ook een printerte (links). Klik op dat symbool en het window opent zich waarmee u de printer kan kiezen en het aantal exemplaren dat u wilt afdrukken. (Sommige browsers (Firefox) hebben de nare eigenschap om niet A4 naar uw printer te sturen, maar het Amerikaanse Letter formaat. Even opletten.)

Twitter

Klik op het blauwe Twittersymbool om naar de WWK Twitterfeed te gaan. Met het Oranje symbool opent u de RSS feed (die de basis vormt voor onze Twitterfeed. (Inmiddels is RSS een beetje achterhaald.)

Reageren

In de rechterkolom staan ook een paar handige links. Zoals bijvoorbeeld "reageer". U ziet een fout in de WWK. Wij zijn u dan dankbaar als u ons dat meldt. Snel reageren kunt u met deze link. Geef aan waar het over gaat met een steekwoord, wilt u uw reactie niet gepubliceerd zien, zet het vinkje publiceren dan uit. Maar ook als u ons iets wilt laten weten of uw mening delen, gebruik dan de "reageer"link of stuur een mailtje naar webkrant@wijdemeren.com.

Zoeken

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden en zo zijn er ook veel manieren om iets op te zoeken in de WWK. Uiteraard werkt zoeken met Google vaak ook snel en prima. Maar als u de WWK wilt uitkammen, gebruik dan de opties in de linkerkolom. Die opties lezen de complete tekst van alle berichten in de WWK. De meest uitgebreide zoekopdracht staat hiernaast "Zoek vanaf 1-1-1996" U kunt daarmee zoeken op twee sleutelwoorden n alle ruim 15.000 berichten die de WWK op dit moment bevat. Dat kan een minuut duren.

De zoekopties daar boven gaan sneller omdat er meteen gezocht wordt vanaf 2014 of 2016. (2014 is toegevoegd met het oog op de campagne. U kunt de complete afgelopen raadsperiode doorzoeken.)

Zoekt u een enkel woord, gebruik dan het balkje "Zoek snel". Dat houdt geen rekening met hoofd- en kleine letters, wat de andere zoekopdrachten wel doen.

Archief

Vanaf 1996 is er per jaar een archieffunctie waarin per jaar de inleidingen van de berichten verzameld zijn.

Dossiers

Als een kwestie lang loopt, dan maken wij er een dossier van. In dat dossier staan alle links die over dat onderwerp gaan. Een paar voorbeelden? Het verkeer in 's-Graveland, het Dorpscentrum Oud Loosdrecht, het Verdiepingenplan, de nieuwbouw aan de Voorstraat in Nederhorst den Berg. Maar ook, de aanloop naar de herindeling in 2002 en de bestuurlijke toekomst van de Gooi en Vechtstreek. (Gewoon een beetje door de dossiers banjeren geeft extra achtergrondkennis, die door beginnende raadsleden en nieuwe inwoners altijd zeer op prijs wordt gesteld.)

Verkiezingscampagnes

De uitslagen en campagnes van de gemeenteraadsverkiezingen van 1994, 1998 ('s-Graveland), november 2001, 2006, 2010 en 2014 zijn terug te vinden. Op dit moment begint de campagne van 21 maart 2018 zich al aardig te vullen.

Weekoverzicht

Voor de lezer die wel regelmatig maar niet dagelijks wil kijken wat er op de WWK te beleven is, hebben wij de Nieuwsbrief. Iedere zondag om 12.00 verzenden wij een weekoverzicht van de berichten van de afgelopen week. Dat overzicht geeft u mogelijk een zetje om direct even een bepaald bericht te lezen dat u anders gemist had. U moet zichzelf aan- en afmelden voor de ontvangst van het weekoverzicht. En als u een nieuw emailadres heeft, gebruik de link dan om uw oude adres uit te schrijven en uw nieuwe in te schrijven.

Startpagina

Een overzicht van verenigingen, scholen en andere wetenswaardigheden in Wijdemeren.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief