WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Putterlicht over Lijst 5, PvdA-GL
Wijdemeren, di 6 maart 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Putter boog zich over Lijst 5, de combinatielijst van de PvdA met GroenLinks. Twee afdelingen, op één lijst, dat houdt al vier jaar.

Eerder in deze serie:

ingezonden bericht

Lijst 5, PvdA/GroenLinks

Met de centralistische apekool van ex-staatssecretaris Tonny van der Vondervoort (PvdA) eind jaren negentig nog in het achterhoofd (zij wilde 27 centrumgemeenten, waaronder Hilversum, onbeperkte uitbreidingsmogelijkheden geven) luisteren we naar Stan Poels, weliswaar van GroenLinks maar in Wijdemeren is enig verschil tussen de twee rode broeders nauwelijks op te merken.

Waar Stan zich ook vertoont betuigt hij zijn opvallende liefde voor de mediastad, luid en ongenuanceerd. Hij ziet voor Wijdemeren maar één mogelijkheid: verdwijnen in Hilversum zoals bovengenoemde staatssecretaris het zo graag wilde. Maar dat ging toen, in 2002, dus niet door. Vanwege  de dreiging die ervan uitging kwam wel Wijdemeren tot stand.

PvdA/ Groen links heeft niet veel opvallends gepresteerd de afgelopen periode.
De wethouder die het sociaal domein bestierde deed haar werk in betrekkelijke stilte, raakte een keer in verwarring  over veto-achtige stemverhoudingen, maar dat zijn we allang vergeten. In de raad deed Stan Poels altijd het woord, de tweede man kwam er nooit aan te pas. (ik kom nooit aan de  beurt, beroemde uitspraak van boer Koekoek).  Stan brandde regelmatig los, hard, veel omhaal van woorden, de inhoud was niet altijd even helder. Hij steunde beide colleges, maar meer als  een soort bladvulling.

Sommige PvdA afdelingen gaan op 21 maart de verkiezingen in onder een andere naam. De landelijke nederlaag is daarvan de aanleiding. De naam PvdA ligt slecht en dat schrikt de kiezer af zo denken ze. In Wijdemeren doen ze daar niet aan mee. Het imago van GroenLinks is natuurlijk een stuk beter en daar zal de combinatie het dan van moeten hebben Misschien dat een nieuw, aanstormend talent op plaats 3 – Max Schouten, met het uiterlijk van een Ierse vrijheidsstrijder, het nieuwe elan brengt dat de PvdA zo bikkelhard nodig heeft.

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief