WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putterlicht over Lijst 4, VVD
Wijdemeren, wo 28 februari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Putter laat zijn licht schijnen over de acht lijsten van de acht partijen die in Wijdemeren strijden om 19 zetels. Vandaag lijst 4, de VVD.


V.l.n.r. Mara Joy Faber, Niek Schut, Kerstin Heuperman, Michiel van Balen ,
Sieta Vermeulen, Sorrel Hidding, Jan Klink en Anton van Dijk.

Hard over de Top

Putter zegde de WWK-hoofdredactie toe om met een, zo objectief mogelijke blik, over alle lijsten zijn licht te laten schijnen. Over de Haagse top van de VVD ooordeelt hij hard. Mededogen heeft hij met de geplaagde lokale VVD. Volgende keer Lijst 5, de PvdA/GL. De PvdA waarvoor hij in de jaren zeventig wethouder was. Roest oude liefde, of toch niet? We zullen het lezen.

Eerder in deze serie:

 

ing. bericht

Putterlicht over Lijst 4, VVD

We moesten het Sieta Vermeulen maar niet te moeilijk maken. Wij dienen haar met enig mededogen tegemoet  te treden, want wat haar deze raadsperiode is overkomen wens je niemand toe.

Je zal maar fractievoorzitter zijn en hup daar vallen twee van je wethouders en verderop, in Den Haag,  houdt je minister- president zijn mond als achter elkaar de VVD- ministers de laan uit worden gestuurd.

 De VVD in verwarring, want zo is het toch. Je kan wel net doen of je neus bloedt, en daar zijn ze goed in, maar het afbreukrisico valt niet te onderschatten.. Wie zou er nog op zo’n VVD stemmen? Ook daar zal een bijeenkomst in Ottenhome, de werkplaats van een voortijdig verdwenen fractievoorzitter, en als belangrijkste spreekster een gevallen minister, weinig helderheid over brengen.

Wat heb je als VVD van Wijdemeren  de komende kiezer te bieden? Niet veel. vind ik. De imagoschade praat je niet zo een, twee, drie weg. Het verkiezingsprogramma geeft ook al niet veel hoop. Weer dat ophemelen van het zogenaamde kernenbeleid, wat dat ook mag wezen. Daar heeft iedereen ineens zijn mond vol van. Wat  een fantastische kernen zullen we krijgen als je alles bij elkaar optelt. De ene kern wordt nog paradijselijker dan de andere. Daar komt natuurlijk niets van terecht, want de gemeenteraad zal geen  sikkepit van de werkelijke macht aan de kernen afstaan zo heeft het verleden bewezen.

Om het voor Sieta nog wat moeilijker te maken verlieten twee heren de VVD fractie en begonnen een eigen zaak. Zij konden de lauwheid aan de top  niet langer verdragen. Misschien hadden ze er wel op gerekend dat Sieta met ze zou meegaan. Maar dat deed ze niet. Ze verkoos als een soort Jeanne d’ Arc de barricade. Helaas gingen haar bescheiden bijdragen daarna verloren in het raadsdebat, haar stem kwam van ver en als ze met angst en beven de uitslag van  21 maart tegemoet ziet, dan heeft ze daarin waarschijnlijk gelijk.

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
VVD
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief