WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Putterlicht over Lijst 3, D66
Wijdemeren, di 27 februari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Putter laat zijn licht schijnen over de acht lijsten van de acht partijen die in Wijdemeren strijden om 19 zetels. Vandaag lijst 3, D66.


Op de foto de D66 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart a.s. Van links naar rechts: Peter, Jacqueline, Mario, Roosmarijn, Simon, Nanda, Joost, Suzanne, Joop, Rob, Nanne, Myriam, Marinus. (Niet op de foto: Jaap en Oscar).

Bovenmenselijke inspanning

Putter zegde de WWK-hoofdredactie toe om met een, menselijkerwijs gesproken zo objectief mogelijke blik, over alle lijsten zijn licht te laten schijnen. Hij doet zijn uiterste best en slaagt daar, zelfs over DorpsBelangen, heel redelijk in. Volgende keer Lijst 4, de VVD.

Eerder in deze serie:

persbericht

Putterlicht over Lijst 3

Ik heb nooit veel met D66 opgehad. Bij het noemen van de naam schieten zonnepanelen en windmolens aan mijn geestesoog voorbij en lees ik overal het woord DUURZAAMHEID, ook als het er niet staat.

Aanvankelijk ja, toen Hans van Mierlo het politieke landschap wilde omploegen, ja, toen week die irritante duurzaamheid voor enthousiasme en energie.

D66 in Wijdemeren is Joost Boermans, lijsttrekker en voorzitter van de fractie in de raad, en niemand anders. Er zijn nog twee raadsleden,maar die hoor je niet of heel zelden. Joost doet het woord, en je vraagt je weleens af waarom die andere twee wegzakken in de stilte. Een beetje meer verdeling zou wel wenselijk zijn.

D66 is ook een vat vol tegenstrijdigheden. Neem het referendum. Ineens vertrapt D66 in Den Haag zijn eigen kroonjuweel. Alexander Pechtold is plotseling tegen. We noemen dat het omdraaien van de kar. Maar Joost pleit hier juist vóór een referendumverordening.

Neem  de fusie met Hilversum. Jack van de Hoek provinciaal Gedeputeerde van D66 legt er zijn ziel en zaligheid in, maar Joost is tegen. Wat moet je daar nu mee? Moeten we Joost nog serieus nemen?

Eens wees ik een bankdirecteur op zijn hinderlijke gewoonte elke zin die hij uitspraak voor de helft te herhalen. In plaats van me te bedanken voor die welgemeende raad liet hij me door een suppoost de zaal uitzetten. Ik neem het risico: Joost zou er verstandig aan doen niet met zoveel omhaal van woorden en zoveel terzijdes in de raad het woord te voeren. Beknoptheid en helderheid, het is o zo belangrijk. En laat dan ook die serie … eehs en uuhs.. achterwege. Ik telde er eens in kort bestek meer dan honderd.

Overigens vond ik hem destijds een goede wethouder

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Putter
foto
D66
auteur
Putter
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief