WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DB-Nieuws in De Triangel
's-Graveland, wo 31 januari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De laatste tijd publiceert DorpsBelangen Nieuws in het tweewekelijkse huis aan huis blad De Triangel. Soms staan daar opmerkelijke nieuwtjes bij.

De Triangel is een blad dat al 49 jaar bestaat en huis aan huis bezorgd wordt in de voormalige gemeente 's-Graveland en in het Hilversumse Bachkwartier. De "Nieuws van Dorpsbelangen" stukjes worden nergens anders gepubliceerd. (Hetgeen opmerkelijk is.)

Wij willen de WWK lezers die stukjes, zeker in deze campagnetijd, niet onthouden, vandaar hieronder het (helaas niet ondertekende!) DB stukje in de Triangel van 24 januari.

Bericht in de Triangel

Het zou goed zijn om in de gaten te houden wat er in Laren rondom de fusieperikelen gebeurt. Daar heeft de gemeente bij de provincie alle stukken opgevraagd die betrekking hebben op de besluitvorming in Haarlem. Laren wil alles weten over hoe het is gegaan op die gedenkwaardige zevende november, toen het provinciebestuur het besluit nam om een zogenaamde ARHI procedure te beginnen. Het startsein tot de fatale ingreep dus. Er lag trouwens al een eerder verzoek bij de provincie en wel van "Larens Behoud" dat de wet openbaar bestuur (WOB) hanteerde.

Je weet het maar nooit. De informatie die loskomt kan van groot belang zijn voor Dorpsbelangen, dat immers de zelfstandigheid van Wijdemeren luid en duidelijk nastreeft. En, aangezien van de politieke collega's in Wijdemeren nauwelijks iets valt te verwachten in dit opzicht, kan contact met Laren mogelijkerwijs munitie opleveren.

Is Laren van plan de kat de bel aan te binden?

Bij "Larens Behoud" hebben ze daar wel zin in.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Triangel
foto
---
auteur
onbekend
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief