WIJDEMEERSE WEBKRANT
DLP: Noord-Holland als Dictator
Wijdemeren, wo 7 maart 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Lokale Partij is geschokt door de inhoud van het 'uitgelekte' Plan van Aanpak dat de firma Berenschot schreef in opdracht van GS Noord-Holland.

Dossier Bestuur Gooi en Vechtstreek

ingezonden brief

Dictator

Het bestuur van de Provincie Noord-Holland gedraagt zich als een dictator. Linksom of rechtsom, maar Wijdemeren zal fuseren met Hilversum. Dat is het enige wat in Haarlem nog telt. Adviesbureau Berenschot is door de provincie ingevlogen en kreeg de opdracht de fusie voor te bereiden. De bevestiging daarvan kwam deze week binnen.

Het bureau is zelfs half februari al met de klus begonnen. Hoe verzin je het! Alsof er 21 maart aanstaande geen gemeenteraadsverkiezingen zijn ....
Gedeputeerde Van der Hoek (D66) is boos dat hun plan van aanpak “uitlekte”. Dat kunnen we wel begrijpen. Want wat onder andere in het plan van aanpak staat, slaat alles:

  • de rol van de betrokken gemeenten zal niet leidend zijn.
  • de gemeente kan geen invloed uitoefenen op proces en inhoud.
  • werkt een gemeente niet mee dan doen we het zonder hun inbreng.

Dat er geen draagvlak onder de bevolking is voor een fusie met Hilversum weten we allemaal. Dat onderbouwing ontbreekt van wat er substantieel gaat verbeteren is ook een feit. Wat rest is blind kiezen voor groter groeien. Want dan wordt alles beter. Ja, ja, en dat tegen alle ervaringen en adviezen in. En Berenschot moet dat even fixen .......

Reden te meer om u op te roepen op De Lokale Partij lijst 7 te stemmen. Het is tijd voor heel fors tegengas vanuit het college van Wijdemeren. Wij spreken onze afkeuring uit over het gebrek aan respect voor de lokale democratie bij de provincie. De Lokale Partij is niet gediend van dit regentesk gedrag en deze dictatoriale voorwaarden. Hoog tijd dat Haarlem hoort dat we ons geen probleem laten aanpraten en dat ze de wens van inwoners respecteren. Wij maken een dikke vuist naar de provincie. Met uw stem!

Alette Zandbergen & Gert Zagt.
De Lokale Partij lijst 7

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief