WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Samenwerking Ambulance
Regio GV, ma 1 januari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De ambulancediensten van de GGD Flevoland en de Regio Gooi en Vechtstreek gaan een intensieve samenwerking aan vanaf januari 2018.

persbericht

Ambulancediensten Flevoland en
Gooi en Vechtstreek slaan handen ineen

De ambulancediensten van de GGD Flevoland en de Regio Gooi en Vechtstreek gaan een intensieve samenwerking aan en staan vanaf januari 2018 onder één directeur. Ook management en staf van beide RAV’s worden samengevoegd. Deze samenwerking maakt de ambulancediensten robuuster.


Ondertekening samenwerkingsovereenkomst in Almere op 20 december. V.l.n.r.: Igor Meuwese (algemeen directeur Regio Gooi en Vechtstreek), Joan de Zwart-Bloch (burgemeester Blaricum), René Ton (directeur RAV Gooi en Vechtstreek en Flevoland), Hennie Bogaards-Simonse (wethouder Noordoostpolder), Cees Verdam (directeur GGD Flevoland)

De samenwerking tussen beide ambulancediensten bestaat al langer. Begin 2017 besloten de GGD Flevoland en de Regio Gooi en Vechtstreek tot integratie van staf en management. René Ton, directeur van de beide Regionale Ambulance Voorzieningen (RAV): “Beide ambulancediensten staan er goed voor: patiënten zijn uiterst tevreden over onze zorg, financieel gaat het goed en we hebben uitstekende hulpverleners en middelen. Alleen zijn het allebei relatief kleine organisaties met een kleine overhead voor bijvoorbeeld dienstroosters, kwaliteit, beleid, opleidingen, ICT en inkoop. Met de gebundelde menskracht staat die overhead veel steviger en hebben we bovendien capaciteit voor innovaties, onderzoek en ontwikkeling.”

Ton ziet het samengaan tussen Flevoland en Gooi en Vechtstreek met vertrouwen tegemoet: “We groeien al een flinke periode heel natuurlijk naar elkaar toe. Veel onderdelen zijn al geïntegreerd. Het vertrouwen tussen de partijen is groot. Deze samenwerking geeft vooral energie en kansen. We willen onze patiënten ook in de toekomst de beste zorg bieden en deze samenwerking is daarvoor gewoon nodig.”

De ambulancediensten beschikken samen over twee meldkamers, ca. 30 ambulances, verspreid over 9 standplaatsen en ruim 200 medewerkers.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief