WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nescio Lezing Jacobine Geel
Kortenhoef, do 8 februari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 18 februari 2018 geeft Jacobine Geel de Nescio lezing in het Oude kerkje a/d Dijk Kortenhoef bij de Oecumenische Streekgemeente.

persbericht

Nescio-lezing annex koffieconcert

Op zondag 18 februari 2018 geeft Jacobine Geel de Nescio lezing in het Oude kerkje a/d Dijk Kortenhoef bij de Oecumenische Streekgemeente.

Titel:  ‘De moeilijkste van alle werelden. Over geloven, waarheid en waarden.’
Het betreft de vijfde lezing in een serie ‘Waarheid en wijsheid’

De Bijbel raakt door het telkens kantelen van het voor de hand liggende perspectief. Opnieuw geboren worden heeft een diepere waarde dan eens geboren zijn. En niet waar we vandaan komen bepaalt wie we zijn, maar waarheen we op weg gaan. Herkomst klapt om in toekomst en ergens in de verte gloren een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.
Wat voor waarheid vraagt dit? De notie van een eens, door God gegeven morele orde is hier te onwrikbaar.  We komen verder met zoiets als een innerlijk moreel kompas dat ons helpt koers te houden. Waarheid is dan een dynamisch concept, is dat wat gaandeweg waargemaakt wórdt.

Theologe Jacobine Geel combineert het programma-maken voor de NCRV met tal van meer bestuurlijke en beleidsmatige functies. Ze is sinds vier jaar bestuursvoorzitter van GGZ Nederland, en verder o.a. voorzitter van Oikocredit Nederland. Jacobine was in 1997 de eerste winnaar van de door het dagblad Trouw georganiseerde wedstrijd ‘Preek van het jaar’. Ze werkte bij de IKON , was voorzitter van het Burgerforum Kiesstelsel  en presenteerde o.a. Schepper & Co en de Nationale Bijbeltest.  We kunnen haar elke zondag zien in het programma ‘Jacobine op Zondag’. Ook was Jacobine Geel enkele jaren maandelijks voorganger in de OSG Kortenhoef.

Het concert rond de lezing wordt verzorgd door Anoek Brokaar, viool en Frank Oppedijk, vleugel.
Het duo Frank Oppedijk  en Anoek Brokaar  kent een geschiedenis van ruim  15 jaar intensieve samenwerking. Deze samenwerking leverde optredens op in onder andere Duitsland, België, Zwitserland, Frankrijk, de Nieuwe Kerk in Den Haag, de Anton Philipszaal, het Vrijthof en de Dag van de Romantische Muziek. Frank en Anoek hebben inmiddels een omvangrijk repertoire opgebouwd dat reikt van de barok tot aan heden, met uitstapjes naar andere stijlen, zoals wereldmuziek. Tijdens hun studie aan het conservatorium (beide in Den Haag) werden zij gecoacht door verschillende toonaangevende musici in Nederland en wonnen zij eerste prijzen op o.a. het Prinses Christina Concours, het Theo v.d. Pas Concours en het SJMN.

Informatie

  • Wanneer: zondag 18 februari 2018
  • Waar: Oude kerkje aan de Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef
  • Aanvang: 11.00 uur Kerk toegankelijk vanaf 10.45 uur
  • Toegang: € 10,00 incl. koffie/thee Kinderen vrij

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief