WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
D66-Valentijnstaart voor Bieb
Wijdemeren, wo 14 februari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

D66 reikte afgelopen maandag de D66-Valentijnstaart uit aan de bibliotheek Gooi en Meer in Nieuw Loosdrecht.

Update 15-2-2018, 15.06: Joost Boermans (D66) wees ons op enkele onjuistheden, waaronder het feit dat het niet de tweede maar de eerste taart voor de bibliotheek is en dat de taart voor de pers in 1966 geen Valentijnstaart was. Hieronder staat de originele tekst van het persbericht zonder enige aanpassing en aanvulling.

ing. bericht

Valentijnstaart voor vrijwilligers bibliotheek Gooi en meer

Sinds 1992 zet D66 Noord-Holland rondom Valentijnsdag vrijwilligers en/of organisaties op het gebied van welzijn, zorg, sport of cultuur in het zonnetje. Ook in Wijdemeren reikt D66 deze speciale taart al jaren uit.

Op maandag 12 februari j.l. werd de speciale Valentijnstaart aangeboden aan de vrijwilligers die actief zijn voor de bibliotheek Gooi en meer. Op deze wijze wil D66 de mensen die zich vaak al vele jaren belangeloos inzetten van harte te bedanken voor hun persoonlijke inzet.

Acht jaar geleden stond D66 in Loosdrecht campagne te voeren voor het behoud van de bibliotheek. Sluiting was toen reëel door de aangekondigde bezuinigingen. Als je de bibliotheek nu ziet dan zijn wij blij dat die bezuiniging is tegengehouden. De bibliotheek is namelijk allang geen plek meer voor alleen boeken uitlenen.

In het bijzijn van ruim 15 vrijwilligers van de bibliotheek en het complete D66 bestuur en verschillende D66 leden overhandigde D66-lijsttrekker Joost Boermans de Valentijnstaart: “De bibliotheek is een goed bezocht en een fijn ontmoetingscentrum geworden waar veel georganiseerd wordt. Zo zijn vrijwillige voorleeskrachten actief en lezen regelmatig voor aan bewoners van woonzorghuizen en locaties voor dagbesteding voor ouderen. Kinderen kunnen er websites leren bouwen en/of apps ontwikkelen en er zijn projecten om de taalvaardigheid te vergroten. Ook zijn er vrijwilligers actief bij het repair café om te helpen met het repareren van huishoudelijke apparaten of kledingstukken zodat we de dingen niet weg hoeven te gooien, maar kunnen hergebruiken. Zonder de inzet van alle vrijwilligers was de bibliotheek in Wijdemeren niet zo levendig als ze nu. Ze vormt een belangrijke sociale functie in onze gemeente. De vrijwilligers hebben onze Valentijnstaart zeer verdiend, aldus D66 Wijdemeren.”

D66 reikt de Valentijnstaart al sinds 1992 uit in Noord-Holland. In Wijdemeren ging de taart o.a. naar:

  • Bruisend Ankeveen
  • Kasteel museum Sypestyn
  • Stichting BLOK te Kortenhoef
  • Wijdemeren2020
  • IJSclub Nederhorst den Berg
  • Stichting Vrienden van Veenstaete

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief