WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
O-Lib: Moeite met DB-reactie
Wijdemeren, wo 28 februari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Robby Israel, fractievoorzitter van O-Lib, reageert op het stuk van Dorpsbelangen van afgelopen maandag waarin krasse taal wordt gebruikt.

ingezonden brief

Geachte redactie,

Ik heb moeite met het stukje van Dorpsbelangen (WWK 26 februari) en hun kritiek op onze opstelling betreffende fusie en wel om twee redenen. Ten eerste worden wij aangehaald met een citaat dat zeker niet van ons afkomstig is. “O-Lib vindt: ‘de provincie roept iets….’ ” Wij verzoeken Dorpsbelangen de bron van dit citaat met ons te delen en wanneer blijkt dat mevrouw Hennis en de heer Voigt het inderdaad verzonnen hebben, een correctie te plaatsen. Ook een excuus is dan op z’n plek. Er is voldoende fake news in omloop.

Ten tweede de suggestie dat O-Lib de kiezer zou “bedonderen”. Als iemand op het onderwerp fusie de kiezer misleidt en bedriegt (de van Dale definitie van “bedonderen”) dan zijn het die partijen, waaronder Dorpsbelangen, die weigeren in te zien dat Wijdemeren niet zelfstandig kan blijven.

Tot slot, DB verwijt ons “de democratie keihard buitenspel” te zetten. Wat een onzin: alle stappen in de ARHI procedure worden gezet door democratisch gelegitimeerde organen, inclusief uiteindelijk de Tweede Kamer. Wat DB voor ogen staat, besluiten op basis van “draagvlak” zoals het vaak wordt genoemd, heeft niets met democratie te maken maar met anarchie.

Met vriendelijke groet,

Robby Israel
Fractievoorzitter, Onafhankelijk Liberaal O-Lib

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief