WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wateroverlast in uw Straat?
Wijdemeren, di 9 januari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De gemeente Wijdemeren heeft samen met veertien andere gemeenten en het waterschap AGV getest hoe klimaatbestendig de regio is.

persbericht

Gemeenten en waterschap presenteren een klimaatatlas

Gemeente Wijdemeren heeft samen met veertien andere gemeenten en het waterschap AGV getest hoe klimaatbestendig hun regio is. De resultaten zijn verwerkt in een klimaatatlas. Deze atlas geeft een eerste inzicht in welke gebieden binnen de bebouwde kom kwetsbaar zijn voor wateroverlast en hitte. Zo kunnen de gemeenten en het waterschap bepalen waar zij aan de slag moeten en hoe de regio goed voorbereid kan worden op de gevolgen van de klimaatverandering.

De resultaten zijn in te zien via een website van het Waterschap AGV. Ook inwoners kunnen zien of hun perceel, woning of straat klimaatbestendig is. Waar nodig kunnen zij ook maatregelen nemen.

Door klimaatverandering worden de zomers steeds droger en warmer en duren ze langer. Daarnaast vallen er steeds zwaardere regenbuien. De gemeenten en het waterschap werken samen aan een klimaatbestendige regio. De test die zij nu samen hebben gedaan geeft een beter inzicht in wat er nog moet gebeuren om de regio voor te bereiden en aan te passen op de gevolgen van het veranderende klimaat. Deze test was vooral gericht op de gemeentelijke watertaak. Gemeenten en het waterschap blijven – ook na deze eerste test – verder en uitgebreider onderzoek doen naar de klimaatbestendigheid van de regio.

Inzet bundelen

Wethouder Jan-Jaap de Kloet: “Het opzetten van de klimaatatlas geeft inzichten die we in de komende jaren goed kunnen gebruiken. De test geeft een beeld van de knelpunten. Met deze kennis nemen we tijdig en in fases maatregelen. De samenwerking tussen de gemeenten en het waterschap geeft aan dat we het onderwerp zeer serieus benaderen en op dit terrein de kennis delen en inzet bundelen.”

Deelnemende gemeenten

Naast het waterschap nemen er vijftien gemeenten deel aan het onderzoek:

Aalsmeer Laren
Amstelveen Ouder-Amstel
Amsterdam De Ronde Venen
Blaricum Stichtse Vecht
Diemen Uithoorn
Gooise Meren Weesp
Hilversum Wijdemeren
Huizen Waterschap AGV

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief