WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Cursus voor Gescheiden Ouders
Wijdemeren, vr 2 maart 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders. Bij een scheiding komt er veel op je af. Je moet een nieuwe balans vinden en dat valt niet altijd mee.

persbericht

Cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders

Bij een scheiding komt er veel op je af. Je moet, samen met je gezin, een nieuwe balans vinden en dat valt niet altijd mee.

Daarom organiseert Jeugd en Gezin in april weer de cursus Positief Opvoeden, speciaal voor ouders die een scheiding achter de rug hebben. Vind je het moeilijk om de draad weer op te pakken na de scheiding? Heb je last van boosheid, negatieve gevoelens of stress? Vraag je je af hoe je beter kunt communiceren met de andere ouder om conflicten te voorkomen? En wil je je kind steunen, en leren om te gaan met de gevolgen van de scheiding?

Als je met deze vragen zit, kan de cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders je daarbij helpen. De cursus gaat in op het herkennen van verschillende emoties, het hanteren van conflicten en het vinden van een goede balans tussen werk, gezin en ontspanning. Ouders die de cursus hebben gevolgd ervaren meer grip in hun gevoel over de scheiding en een positief effect in de communicatie met de andere ouder.

Cursusopzet

De cursus bestaat uit vijf wekelijkse groepsbijeenkomsten van 2,5 uur. Je volgt deze cursus samen met 5 tot 12 andere gescheiden ouders. Beide ouders kunnen deelnemen, maar zitten nooit in dezelfde groep. De leeftijd van de kinderen speelt geen rol, de cursus is vooral gericht op de ouders zelf. Tijdens de bijeenkomsten worden filmpjes van praktijksituaties gebruikt en krijg je een praktisch werkboek.

Start in april

De cursus vindt plaats in Bussum (Burg. de Bordesstraat 80) op vrijdag 6, 13, 20 april en 11, 18 mei en 8 juni van 9.15 tot 11.45 uur. De kosten voor deelname zijn 30 euro per ouder. Ouders uit de hele regio Gooi en Vechtstreek zijn welkom!

Aanmelden en informatie

Voor informatie en aanmelden kun je terecht op de website van Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek: www.jggv.nl (cursussen). Ook kun je bellen naar het inhoudelijk spreekuur: 035 69 26 350 of een mail sturen naar cursussen@jggv.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief