WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bezoekers NM zijn Tevreden
's-Graveland, do 18 januari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Natuurmonumenten onderzocht de tevredenheid van bezoekers met de Buitenplaatsen in 's-Graveland. Men gaf gemiddeld een 8,5.

persbericht

Bezoekers geven de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen een mooi rapportcijfer

In het najaar van 2017 hield Natuurmonumenten een tevredenheids-onderzoek onder bezoekers van de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen. Het gemiddelde rapportcijfer dat hieruit kwam is een dikke 8,5!

Genieten van de natuur

Ruim 80% van de bezoekers woont in een straal van tien kilometer rond de buitenplaatsen. ‘Er lekker even tussenuit in een prachtig gebied met goede voorzieningen dichtbij huis.’ Maar liefst de helft van de bezoekers loopt of fietst naar het natuurgebied en geeft aan voor ontspanning te komen. Vrijwel iedereen wil nog eens terugkomen.

De buitenplaatsen trekken jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Gelukkig zegt 90% geen last te ondervinden van andere bezoekers. Wel is het soms zoeken naar een plekje op de parkeerplaatsen.

Bezoekers zijn doorgaans zeer tevreden over de bereikbaarheid en de vindbaarheid van de Buitenplaatsen. Andere positieve punten die genoemd worden zijn de variatie in landschap, de prachtige monumentale bomen en het goed bewaard gebleven erfgoed. Het bezoekerscentrum wordt beoordeeld als informatief, toegankelijk en uitnodigend om eens naar binnen te lopen.

Verbeterpunten

Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten. Het probleem van loslopende honden enerzijds en de wens voor een hondenlosloopgebied anderzijds worden meerdere malen genoemd.

Honden mogen mee op de Buitenplaatsen, mits aangelijnd. Aangelijnde honden blijven op het pad en vormen zo geen bedreiging voor vogels en wild. Ook kunnen andere bezoekers dan in alle rust genieten van de natuur. Helaas zijn de afgelopen tijd meerdere reeën verwond of doodgebeten door jagende honden. Boswachters spreken eigenaren aan als die hun hond los laten lopen. De komende tijd is er extra aandacht voor handhaving.

Natuurmonumenten wil zoveel mogelijk mensen van de natuur laten genieten en is blij te weten waar bezoekers tevreden en minder tevreden over zijn. In 2018 gaat Natuurmonumenten aan de slag met de uitkomsten en wordt gekeken waar mogelijkheden zijn voor verbetering.

Naschrift WWK:

Een klein persoonlijk verzoek. Het is heerlijk wandelen op de buitenplaatsen. Maar er staan maar heel weinig banken om even uit te rusten. Fanatieke wandelaars hebben daar geen last van. Oudere wandelaars moeten soms even stoppen en dan zoeken naar een bank. Zeker als het mooi weer is en alle spaarzame banken bezet zijn. Dat is zo op de buitenplaatsen, maar ook bijv. op de hei bij Laren. Meer banken s.v.p.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief