WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lijstplakkers in Actie
Wijdemeren, za 17 februari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Tot nu toe was het vullen van de verkiezingsborden in Wijdemeren een ongeorganiseerde jungle. Dat is dit jaar compleet anders.


V.l.n.r: Jan Verbruggen (CDA), Jan-Jaap de Kloet (DB), Mario Wouters (D66),
anoniem (VVD), Lia Moote (PvdA, ook voor GL), burgemeester Freek Ossel,
Martin Vuijk (O-Lib) Alette Zandbergen (DL) en Esther Kaper (CU).
De foto's zijn van Martin Vuijk en Marilyn Newalsing (beiden O-Lib).

Waren in het verleden de door de gemeente vooraf geplaatste verkiezingsboren een soort jungle, waar de strijd op het bord werd uitgevochten, dat is dit jaar compleet anders. Voorheen had de eerste plakker het bord voor zich alleen. Plakte hij dan iets teveel naar het midden, dan hadden andere partijen te weinig plaats en werd er meteen (met opzet of niet) overgeplakt. Sommige partijen hadden zulke grote posters dat zij een half bord konden vullen, waardoor de strijd om het bord eigenlijk uitgelokt werd. DorpsBelangen fabriekte in 2014 extensies aan sommige borden om er toch op te passen. De strijd om het bord liep vaak hoog op. Ingezonden brieven en kwade gezichten waren het resultaat.


De borden voor...

De borden na...

Dat ging vandaag heel anders. Alle partiejn verzamelden zich onder leiding van burgemeester Freek Ossel, de griffie en de afdeling communicatie op de gemeentewerf in Kortenhoef. Daar lagen 22 maagdelijke borden uitgestald. Vervolgens werd met passen en meten uitgevoenden hoe de acht posters van de acht deelnemende partijen netjes op het bord pasten. EXtra moeilijk omdat de PvdA/GL een landscape (liggende) poster hebben, terwijl alle anderen portrait (staand) zijn.


Het uniforme standaard Wijdemeren verkiezingsbord.

Na het leggen van de puzzel werden alle poster opgeplakt. In heel Wijdemeren verschijnen nu dus dezelfde borden met dezelfde indeling met dezelfde posters. De gemeente gaat de borden op de bekende plaatsen neer zetten. En nu maar afwachten of de partijen hun struggle voor de survival of the fittest kunnen bedwingen en niet bij nacht en ontij toch weer gaan overplakken (of afscheuren). We zullen het zien.

bron
WWK
foto
O-Lib
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief