WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Start ANWB Automaatje
Wijdemeren, wo 14 maart 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De ANWB, Wijdemeren, Versa Welzijn, Rotary Wijdemeren en de Zonnebloem KAG tekenden een intentieverklaring voor de start van ANWB AutoMaatje.

persbericht

Nieuwe vervoersvoorziening in Wijdemeren
ANWB AutoMaatje van start

Op woensdag 7 maart hebben de ANWB, gemeente Wijdemeren, Versa Welzijn, Rotary Wijdemeren en de Zonnebloem KAG een intentieverklaring getekend voor de start van ANWB AutoMaatje.


V.l.n.r.: Jan Verbruggen (CDA, indiener motie), Marilyn Newalsing (Rotary), Jessica de Waaijer (Rotary), Hetty Kastelein (coördinator vrijwillige inzet gemeente Wijdemeren), Jan Nijnuis (Zonnebloem KAG), Gerard van den Bos (ANWB), Henk Lansink (coördinator AutoMaatje Versa Welzijn), wethouder Betske van Henten, Stef Braamhaar (Regiomanager Versa Welzijn)

“Deze nieuwe vervoersvoorziening is er echt voor en door inwoners in Wijdemeren. Vrijwillige chauffeurs vervoeren met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten naar bijvoorbeeld het ziekenhuis, de huisarts of een toneelvoorstelling. Zij betalen alleen een onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer aan de chauffeur”, aldus wethouder Betske van Henten.

Weer deelnemen aan het sociale leven

In Wijdemeren zegt 40 procent van de 65-plussers zich regelmatig eenzaam te voelen. De mogelijkheden om naar buiten te gaan worden door leeftijd of gezondheid beperkter. Autorijden lukt vaak niet meer en steeds een beroep doen op naasten is moeilijk. Door ANWB AutoMaatje toe te voegen aan het bestaande vervoersnetwerk kunnen zij weer deelnemen aan het sociale en maatschappelijke leven.

Werving vrijwilligers en deelnemers

Wijdemeren is de tweede gemeente in de regio Gooi & Vechtstreek die start met dit initiatief van de ANWB. Versa Welzijn zet het initiatief samen met hen op. Met de Rotary Wijdemeren, Zonnebloem KAG en gemeente Wijdemeren wordt samengewerkt om vrijwillige chauffeurs en deelnemers te werven. Daarvoor kunt u contact opnemen met Henk Lansink, Versa Welzijn, telefoonnummer 035 62 50 005. Naar verwachting start ANWB AutoMaatje met rijden in mei.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief