WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lintje voor Jos Egberink
Kortenhoef, ma 29 januari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Gisteren ontving Jos Egberink uit Kortenhoef een lintje uit handen van burgemeester Freek Ossel. Hij werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

persbericht

Koninklijke onderscheiding voor Jos Egberink

Op zondag 28 januari ontving Jos Egberink uit Kortenhoef een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Freek Ossel. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse Koppelcross, de afsluiting van het veldritseizoen van Gooise Wielerclub de Adelaar. Sinds 2000 zet de heer Egberink zich vol passie in voor de wielerclub. Hij is coördinator van de Wielerronde en Nationale Veldrit in Hilversum, actief als coördinator en organisator van het Kampioenschap Tijdrijden, de Zondagavondcompetitie en dus de Koppelcross. Ook is hij mede-initiator van de vereniging ‘ vrienden van de Adelaar’. “De heer Egberink is een drijvende en stimulerende kracht bij De Adelaar. Hij is de spil van deze bruisende wielerclub, met recht een ‘supervrijwilliger’,” aldus Freek Ossel.

Natuureducatie en duurzaamheid

Bij het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid in Amsterdam is Egberink van 1980 tot 2013 actief geweest. Hij heeft geholpen een programma te ontwikkelen om de natuurbeleving bij kinderen te stimuleren. Ook was hij hier begeleider van kindergroepen.

Méér dan een leerkracht

Daarnaast is hij sinds 1976 leerkracht en afdelingshoofd op Jenaplanschool De Sterrenwachter in Loosdrecht. Hier is hij organisator van vieringen en activiteitenkampen. Ook speelde hij een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de school op ict-gebied. Hij is niet alleen een toegewijde en zeer bevlogen leraar voor ‘zijn kinderen’, maar ook een behulpzame collega. Egberink is méér dan alleen een leerkracht, hij is een allround onderwijsman die zich inzet voor het beste onderwijs voor iedereen. In maart 2017 vierde de heer Egberink zijn 40-jarig jubileum als leerkracht. Dit jaar gaat hij met pensioen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief