Het gewraakte stuk tekst van Ronald Frisart uit de Gooi en Eemlander:
Achter dichte deuren toch vredespijp over theatertje Kortenhoef
(kop van het hele artikel)
En toen gingen de deuren dicht. ’Heel bijzonder’ noemt Reijn hoe het toen omsloeg. Kort voor middernacht liet hij deze krant weten dat geheime financiële gegevens nog maar kort waren besproken. ,,Het ging vooral over de vraag: hoe komen we hier met z’n allen uit?’’ Naar verluidt na interventie van wethouder Betske van Henten (ook CDA) toonde Reijn zich bereid de kwestie snel in het college te bespreken. Aan deze krant vertelde hij dat het college de gemeenteraad op 8 februari zal voorstellen 30.000 euro gemeentegeld extra uit te trekken voor Cultureel Centrum Kortenhoef. Feitelijk is dat de erkenning dat het niet aan het college is maar aan de raad om over dat geld te beschikken.
De email van de wethouder aan de WWK en het WW:
Heren,
Ik heb zojuist Ronald Frisart gebeld over het eindresultaat van vanavond. Gelet op het tijdstip en de ruimte die jullie hebben tot het tijdstip van publiceren, doe ik het voor jullie per mail.
Er is met alle partijen in goede harmonie naar een oplossing gezocht om het CCK toch te gaan bouwen. Daarbij zijn ook de belangen afweging betrokken die het college heeft gemaakt. Besloten is dat het college in de raadsvergadering van 8 februari de raad verzoekt een extra krediet van € 30.000,- voor de bouw aan het CCK beschikbaar te stellen.
Met vriendelijke groet,
Theo Reijn
Tekst in WWK:
Bovenstaande email leidde in de WWK tot onderstaande slottekst van het artikel over het hoog oplopende debat over het CCK:
Besloten deel
Uit de besloten commissievergadering begrepen wij (zonder enige verdere details) dat de emoties bekoeld waren en er constructief gezocht werd naar een oplossing van het probleem. Zo zal er in de komende raad alsnog 30.000 euro gevoteerd worden ter dekking van het gemeentelijke deel in de overschrijding van 80.000 euro.
Conclusie WWK
De mededelingen die wethouder Theo Reijn in de email aan ons deed waren ons inziens niet zodanig onthullend dat daarmee gesproken kan worden van het verbreken van de geheimhouding. Bij ons gingen geen alarmbellen rinkelen.
Hij deed twee mededelingen:
- De sfeer was weer verbeterd en de emoties wat bekoeld
- De wethouder gaat een voorstel indienen bij de raad van donderdag om de € 30.000 gedekt te krijgen.
De opmerking over de sfeer is ons inziens niet relevant.
De opmerking dat hij vandaag of morgen een raadsvoorstel gaat indienen is iets wat een wethouder altijd mag mededelen. De hoogte van het bedrag was na afgelopen week geen geheim meer.
Uit het krantenartikel maken wij op dat de beide CDA wethouders na afloop van het geheime debat het besluit namen om een raadsvoorstel voor 30.000 euro te maken. In de mail spreekt hij van het "eindresultaat" van het debat. In de krant staat iets meer dan in de mail, n.l. dat wethouder Betske van Henten een interventie pleegde. |