WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Cursus Rolstoelvaardigheid
Wijdemeren, wo 14 maart 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Team Sportservice ’t Gooi organiseert in het voorjaar een cursus Rolstoelvaardigheid en Sport (ROVAS).

persbericht

Cursus Rolstoelvaardigheid in ’t Gooi

Team Sportservice ’t Gooi organiseert in het voorjaar een cursus Rolstoelvaardigheid en Sport (ROVAS). Deze cursus is gericht op het verbeteren van de rijvaardigheid en het dagelijks gebruik van de rolstoel.

De cursus bestaat uit vier trainingen. Deze trainingen zijn op donderdagavond 17, 24, 31 mei en 7 juni tussen 19:00 en 21:30 uur in de gymzaal van de Mytylsschool in Huizen. De kosten bedragen 40 euro per cursus.

Vaardigheden leren

De cursus is bedoeld voor mensen die door een ziekte, aandoening of ongeluk in een rolstoel zitten. Mensen die net in een rolstoel terecht zijn gekomen hebben soms moeite met aanpassen aan de nieuwe situatie en kunnen veel baat hebben bij een ROVAS-cursus. Angst om te vallen en moeite met drempels kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat men minder onderneemt en meer thuis blijft. Ook mensen die aan een rolstoel moeten wennen omdat ze bijvoorbeeld sportles geven aan mensen in een rolstoel kunnen meedoen aan deze cursus.

Deelnemers leren hoe ze hun rolstoel in het dagelijks leven goed kunnen gebruiken en hoe ze hierin kunnen sporten. Vaardigheden als draaien, balanceren en het nemen van een drempel worden geoefend. Het doel is dat de deelnemers handiger worden in hun rolstoel, waardoor ze meer mogelijkheden en zelfvertrouwen krijgen.

KJ-Projects

Docent, ervaringsdeskundige en Paralympiër Kees-Jan van der Klooster verzorgt de rolstoelvaardigheidstraining . Met zijn bedrijf KJ-Projects wil hij misverstanden over de mogelijkheden en onmogelijkheden van mensen met een beperking uit de wereld helpen. Dit doet hij door middel van het geven van voorlichtingen, presentaties, clinics, adviezen, demonstraties en trainingen.

Rolstoelsporten

Ook staat er tijdens twee trainingen een rolstoelsport centraal waarin de aangeleerde vaardigheden meteen in de praktijk worden gebracht. Veel mensen in een rolstoel kennen hun sportmogelijkheden niet. Er zijn tal van rolstoelsporten (denk aan rolstoelhockey en rolstoelbadminton) en andere sporten (denk aan zitvolleybal en aangepast zwemmen) die gedaan kunnen worden wanneer iemand een lichamelijke beperking heeft.

Informatie

Kijk voor meer informatie over de ROVAS-cursus, aanmelden of sporten voor mensen met een beperking in het algemeen op www.teamsportservice.nl/gooi of neem contact op met de regiomedewerker aangepast sporten van Team Sportservice ’t Gooi: tel: (06) 11 42 13 27 of e-mail: asgooi@teamsportservice.nl. Wees er wel snel bij, want de inschrijving sluit op maandag 23 april. Vol is vol! Deze cursus rolstoelvaardigheid en sport wordt mede mogelijk gemaakt door het coöperatiefonds van Rabobank Gooi en Vechtreek.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief