WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijdemeren 2020 Waarschuwt
Wijdemeren, di 6 maart 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Egbert Lambers roept de inwoners van Wijdemeren namens Wijdemeren2020 op om op 21 maart te stemmen op een partij die tegen fusie met Hilversum is.

(Tegen fusie zijn DorpsBelangen, De Lokale Partij, D66 en het CDA (dat wel kiest voor een ambtelijke fusie met Hilversum, maar met een eigen politiek bestuur voor Wijdemeren).

Dossier Bestuur Gooi en Vecht

ingezonden bericht

Wijdemeren 2020 waarschuwt voor valkuil van provincie.

De provincie heeft opdracht gegeven aan een extern adviesbureau om een fusietraject voor Hilversum en Wijdemeren op te stellen.

Omdat de wet voorschrijft dat voor zo’n fusie draagvlak nodig is, gaat die adviseur praten met alle betrokkenen. De opdracht van de provincie is dit nog voor de komende raadsverkiezingen te doen.

Als de huidige gemeenteraad hieraan meewerkt is de provincie procedureel gedekt, maar staan de burgers in de kou. Immers onze raad is bij de vorige verkiezingen niet gemandateerd om namens de burgers een besluit te nemen over een dergelijke fusie met Hilversum.

Wijdemeren 2020 roept daarom alle leden van de huidige gemeenteraad en het huidige college van burgemeester en wethouders op zich te onthouden van overleg met de provincie over een fusietraject richting Hilversum. Wie in deze valkuil van de provincie trapt werkt mee aan die fusie en is dus ongeloofwaardig als hij in het kader van de verkiezingen zegt daar tegen te zijn.

Wijdemeren 2020 is tegen een fusie met Hilversum, net als de bijna 8000 inwoners van Wijdemeren die onze petitie hebben getekend.

Laat iedereen die tegen die fusie is zijn stem straks uitbrengen op een partij die duidelijk aangeeft tegen een fusie met Hilversum te zijn.

Dan zal Wijdemeren 2020  straks na de verkiezingen schouder aan schouder met onze eigen gemeenteraad de het provinciebestuur en, als dat niet wil luisteren de Tweede Kamer, ervan overtuigen dat er geen draagvlak is voor zo’n fusie.

Egbert Lambers

WIJDEMEREN 2020

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief