WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Oud Loosdrechtsedijk 2 Fasen
Oud Loosdrecht, wo 7 februari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De gemeente gaat het werk aan de Oud-Loosdrechtsedijk opsplitsen in verschillende fases.

persbericht

Werk Oud-Loosdrechtsedijk opgesplitst

De gemeente gaat het werk aan de Oud-Loosdrechtsedijk opsplitsen in verschillende fases.

Deze week laat de gemeente het opgebroken deel van de dijk herstellen, zodat de weg aan het einde van de week weer toegankelijk is voor alle verkeer. Vanaf begin maart starten de werkzaamheden voor het vervangen van de waterleiding en na de zomer volgt het nieuwe riool en de herinrichting van de weg.

Afgelopen woensdag 31 januari was er een extra commissievergadering over de werkzaamheden op de Oud-Loosdrechtsedijk. De dagen na deze vergadering zijn de verschillende opties besproken met de betrokken partijen om tot een goede oplossing te komen. Het college heeft er vervolgens voor gekozen om het werk op te splitsen.

14 februari: start werk

Door de opsplitsing van het werk, verandert de planning. Vanaf woensdag 14 februari starten de werkzaamheden weer. Het trottoir aan de oneven zijde wordt verlaagd, zodat fietsverkeer aan die kant straks tijdelijk in twee richting kan rijden. Begin maart gaat de verharding aan de even zijde van de dijk eruit voor het verleggen en vervangen van de waterleiding. Dit gebeurt in fases, waarbij steeds een halve rijbaan gedeeltelijk is afgezet. Verkeer kan onder begeleiding van verkeersregelaars of verkeerslichten langs het werk. Inritten blijven zo veel mogelijk bereikbaar. Hierna worden het fietspad en trottoir aan deze zijde aangelegd volgens het ontwerp. Naar verwachting is dit deel van de werkzaamheden begin juni afgerond.
Tien weken afgesloten Tijdens de zomermaanden liggen de werkzaamheden aan de Oud-Loosdrechtsedijk stil. In september of oktober komt de aannemer terug voor de aanleg van het riool en de herinrichting van de weg. De weg is dan voor een periode van tien weken afgesloten voor doorgaand verkeer. Hiervoor volgt nog een precieze planning.

Werk stilgelegd

Op 22 januari startte de herinrichting van de Oud-Loosdrechtsedijk. Vlak hierna werd het werk stilgelegd. Voor de aanleg van het nieuwe hemelwaterriool moest dicht bij een oude hoofdwaterleiding gegraven worden. Dit vond aannemer KWS een te groot risico. De waterleiding zou door het graafwerk kunnen breken.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief