WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
CDA Kiest Moeilijk Positie
Nieuw Loosdrecht, za 10 maart 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Ton Koster was gisteren aanwezig bij de raadsvergadering. Hij verwijst naar een artikel van Ronald Frisart in de krant van 2 nov. 2016.

Ton Koster uit Nieuw Loosdrecht beschrijft in zijn ingezonden brief hoe hij de raad en de motie ervaren heeft. In dat artikel in de krant staat onderstaande inleiding waar Ton Koster ons attent op maakt:


Ronald Frisart, 2 november 2016

Het ambtenarenapparaat van Wijdemeren moet volgend jaar geheel of gedeeltelijk fuseren met dat van een of meer andere gemeenten. Zo snel mogelijk na de verkiezingen van maart 2018 moet een complete bestuurlijke fusie volgen en uiteindelijk moet één grote gemeente Gooi en Vechtstreek worden gevormd. Dat standpunt leggen burgemeester en wethouders van Wijdemeren voor aan de gemeenteraad. De raad moet op 24 november beslissen welk standpunt naar Gedeputeerde Staten van Noord-Holland wordt gestuurd. Volgens wethouder Theo Reijn steunt de coalitie in grote lijnen het voorstel van b en w, maar zijn er op onderdelen nog meningsverschillen.


ingezonden brief

Ik ga wel stemmen, maar niet meer op het CDA.

Raadsvergadering woensdag 8 maart 2018, punt 18 van de agenda:
Motie “Geen contact met Berenschot”, vooraf ondertekend en gepubliceerd
M-V-2 Motie CDA, DorpsBelangen, D66, De Lokale Partij geen contact met Berenschot.

Communiceren, Draaien, Afhaken

Tijdens de bespreking van dit onderwerp en na een aantal schorsingen trok Jan Verbruggen van het CDA zich terug en stemde het CDA tegen, waardoor de motie niet werd aangenomen.

Theo Reijn had ook al namens het college laten weten dat zij deze motie unaniem afraadden. Wel frappant dat de Kloet hiermee tegen de motie van Dorpsbelangen in ging.

Het CDA heeft op dit moment veel moeite met het kiezen van een positie betreffende de fusie. Bang voor de mogelijkheid veel kiezers te verliezen. Als je wilt weten hoe ze echt over de fusie denken kijk dan nog eens via onderstaande link naar het artikel in de Gooi en Eemlander.

gooi-vechtstreek/b-en-w-wijdemeren-stappen-naar-een-gemeente-gooi-en-vechtstreek

Hier verwoordde wethouder Reijn in 2016 wat het CDA en de raad direct na de verkiezingen in 2018 wilden bereiken met de fusie.

Ton Koster, een betrokken toeschouwer
Nieuw Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief