WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Putterlicht over Lijst 7, DLP
Wijdemeren, di 13 maart 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Putter laat zijn licht schijnen over het DB kind, dat DE LOKALE PARTIJ (met hoofdletters) heet. Treffende gelijkenis met de tovenaarsleerling.

Eerder in deze serie:

De tovenaarsleerling: zie onderaan 1)

persbericht

Lijst 7, De Lokale Partij

De tegenpartij worden ze in gemeenteraadskringen wel genoemd vanwege het grote aantal keren dat ze tegenstemmen, alsof ze uit gewoonte die negatieve positie innemen.

De Lokale Partij, hierna DLP genoemd, is niet erg populair in politieke kring en dat is niet verwonderlijk, als je je afficheert als oppositie partij. Het is een keuze en dan neem je mogelijke irritatie op de koop toe.

DLP werd geboren uit Dorpsbelangen. De noodzaak daartoe is altijd onopgehelderd gebleven. Te betreuren valt dat in de echte authentieke dorpspolitiek een scheuring ontstond die, zelfs nu Wijdemeren voor zijn zelfstandigheid vecht, niet te herstellen bleek.

Het was de eerste keer dat Dorpsbelangen in zijn lange bestaat zo’n actie meemaakte – twee zetels kwijt – en die klap is behoorlijk zwaar aangekomen.

DLP is eenmaal echt in de problemen geweest. Niet om het ter discussie stellen van de integriteit van een VVD raadslid, dat was een kinderachtige op niets gebaseerde vertoning, maar op een financiële kwestie waarbij de DLP-fractievoorzitter weliswaar wettelijk niets te verwijten viel, maar die toch de geur van zelfbevoordeling met zich meedroeg.

DLP heeft zijn wortels in Loosdrecht, daarbuiten lijkt de aanhang gering, maar dat kan natuurlijk door een slimme verkiezingscampagne zomaar veranderen. Scoren in de publiciteit daar is DLP heel goed in en dat zou zijn vruchten kunnen afwerpen. Dat DLP tegen fusie met Hilversum is en twee verzamelaars van 8000 handtekeningen heeft ingelijfd, zou een extra argument kunnen betekenen.

Het blijft jammer dat in het beperkte toernooiveld van Wijdemeren, twee dorpspartijen hun programma aanbieden. Met O-LIB erbij zijn het er eigenlijk drie.

De krant meldde dat de lokale partijen in de lift zitten, welnu, zo groot is de keuze in Wijdemeren nog nooit geweest.

Putter

Redactie WWK:

1) De ballade van de tovenaarsleerling van Goethe, geschreven tijdens diens verblijf in Weimar in 1797, is erg mooi en treffend in dit verband.


Ets (1882) bij het gedicht van Goethe, door S. Barth

Op wikipedia vonden wij dit:

Het verhaal begint met de oude tovenaar die zijn werkplaats verlaat. Hij laat zijn leerling achter met corvee, vervelende dagelijkse schoonmaakklusjes.

De leerling wordt al gauw moe van het telkens water halen, en betovert daarom een bezemsteel om het werk voor hem te doen. De leerling is echter nog niet voldoende volleerd en kan de bezemsteel niet in bedwang houden. Al gauw ligt de vloer helemaal onder het water.

De leerling realiseert zich dat hij de bezem niet kan laten stoppen, omdat hij de toverspreuk daarvoor niet kent. Wanhopig splijt de leerling de bezem in twee delen met een bijl, maar elk van de stukken pakt weer een emmer en gaat door met water halen, vlugger nog dan eerst. Als alles verloren lijkt te gaan in een enorme vloedgolf, komt de oude tovenaar terug. Hij breekt de betovering en alles komt weer goed.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Putter
foto
---
auteur
Putter/RJ
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief