WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
ROctet Speelt op de Berg
Nederhorst den Berg, ma 12 maart 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het ROctet is op 17 maart terug in Nederhorst. Bij Concerten op de Berg spelen acht strijkers van het Radio Filharmonisch Orkest.

persbericht

Mendelssohn, Prokofjev en Gade
Strijkers van het ROctet spelen hun favoriete werken

Het ROctet is terug in Nederhorst den Berg. Tijdens deze editie van Concerten op de Berg spelen de acht vooraanstaande strijkers van het Radio Filharmonisch Orkest op 17 maart hun favoriete werken.

Wat gebeurt er als musici, naast hun optredens in grote orkesten, zelf mogen kiezen wat ze spelen? Welke muziek heeft hun voorkeur en waarom? Bij Concerten op de Berg krijgen de strijkers van het ROctet hierin de vrije hand. Het resultaat is een bijzonder divers programma met schitterende muziek van Mendelssohn, Prokofjev en Gade.

Jeugdige frisheid

Voor altviolist Frank Brakkee mocht Mendelssohn absoluut niet ontbreken. “Niet dat ik last heb van mijn leeftijd hoor, maar van de muziek van Mendelssohn voel je je tien jaar jonger. Ik koos dit stuk vanwege die jeugdige frisheid in zijn muziek. Vol energie, opwinding en mooie melodieën. Dat doet deze componist heel knap. Als je even neerslachtig bent, luister naar Mendelssohn en je kunt er weer tegen.”

Lovende reacties

Mendelssohn stond al vaker op het programma van het ROctet, gevolgd door lovende recensies. Het lag dus voor de hand dat Mendelssohn opnieuw op het programma zou staan. “Als altviolist zie ik zijn werk als een soort bijbel voor het strijkensemble. Het strijkkwintet dat we gaan spelen ligt mooi in het verlengde daarvan. Je hoort het helaas niet vaak, dus dit is een perfecte gelegenheid om dat in Nederhorst te laten horen.”

Waar:               Willibrordkerk, Kerkstraat 30, 1394 CX, Nederhorst den Berg,
Informatie:        06 - 249 711 71
Wanneer:          17 maart 2018
Aanvang:          20.15, zaal open 19.45 uur
Entree:             € 17,50 incl. programmaboekje, koffie/thee in de pauze en een drankje na afloop
Zie ook:           www.concertenopdeberg.nl of https://www.facebook.com/concertenopdeberg/

Kaartverkoop

U kunt uw concertkaarten bestellen via de website (www.concertenopdeberg.nl). Geen internet? Geen probleem! U kunt ook kaarten kopen bij Brinkers Mode en Lingerie, Dammerweg 1 in Nederhorst Den Berg. U wordt verzocht contant te betalen. De kaarten kosten 17,50 euro (inclusief programmaboekje, koffie/thee in de pauze en een drankje na afloop).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief