WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Putterlicht over Lijst 8, CU
Wijdemeren, di 13 maart 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Putter las het dubbeldikke programma van de ChristenUnie. Tramhaltes en milieuzones. Een fris geluid, maar hij dacht: 'Wat voegt dat toe?'.

Eerder in deze serie:

persbericht

Lijst 8, de ChristenUnie

Van de ChristenUnie hoeven de winkels op zondag niet dicht, maar uitbreiding van de uren zit er niet in.

Nou ja, het is een creatief standpunt en de broeders en zusters, die in wat geloviger streken wonen, waar aan iedere boom een CU affiche hangt,  zullen het daar niet mee eens zijn. Die willen van het verstoren van de heilige zondagsrust niets weten. En zo zie je maar: ook hier spreekt de commercie een woordje mee.

De ChristenUnie is in Wijdemeren een echte nieuwkomer. De tijd is rijp  voor lokale activiteiten, nu de partij in de regeringscoalitie zit, ministers levert en dus de wind mee heeft. Ze is er  dan ook meteen volop ingegaan.

Een verkiezingsprogramma van 47 pagina’s kom je hier niet vaak tegen. Niet allemaal zelf bedacht zo blijkt en het slaat ook niet allemaal op Wijdemeren maar meer op heel Nederland. En meteen ook al een brief aan de provincie ondertekend waarin ze samen met anderen pleiten voor een zorgvuldige en tijdige communicatie in verband met de herindelingsperikelen. Die anderen zijn dan wel raadsfracties en zover is de ChristenUnie nog niet. Nogal voorbarig dus.

Ik begrijp eerlijk gezegd niet wat de meerwaarde van de ChristenUnie in de gemeenteraad zou zijn. Is een stevig CDA niet voldoende om de christelijke stem te laten horen? Dat zou Esther Kaper toch eens goed moeten uitleggen. Ik weet dat er veel christelijke kerken zijn, en maar één bijbel. Daar liggen  vele principiële meningsverschillen aan ten grondslag.

Maar het lijkt me dat dat in de lokale politiek toch een beetje anders ligt. Zelden of nooit komen geloofskwesties in de raad aan de orde. En de discussie of de vergadering al dan niet met gebed moet worden geopend ligt al hééél lang achter ons.

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Putter
foto
---
auteur
Putter
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief