Wijdemeerse Webkrant

Nieuwsarchief 2017
oktober t/m december

1e kwartaal 2e kwartaal 3e kwartaal oktober november  

november 2017

Douwe van Essen heeft plaatsvervangende schaamte over het harteloze optreden van de raad in de commissie REO van woensdag.
Op zondag 19 november organiseert de OSG i.s.m. VUvereniging de Nescio lezing/Koffieconcert in het Oude Kerkje aan de Dijk in Kortenhoef.
Tijdens de commissie RO van 15 november 2017 spraken de eigenaresse van Cannenburgerweg 59A en redacteur Rik Jungmann van de WWK in.
Uw Local WWK Hero kwam gisteren met een ongelooflijke politieke kater thuis. De commissie Ruimte en Economie sprak over revindicatie.
Op GooiTV noemde Marianne Zwagerman de WWK een 'Local Hero'. Dat is een geuzennaam die wij ons graag laten aanleunen.
Robby Israel (OLib) wilde niet zijn handtekening zetten onder het manifest van de SKBGB omdat hij in de raad zit en daarom geen actie wil voeren.
Vrijdag bood een delegatie van de Stichting Kortenhoef Buiten Gewoon Beter 150 handtekeningen aan op het gemeentehuis.
Hier noemen we het 'Auto te Gast". In Vlaanderen noemen ze het 'Koning Fiets'. Wat vrolijker en vriendelijker.
Jan Verbruggen is voorgedragen als lijsttrekker voor het CDA Wijdemeren in de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.
Op zondag 26 november speelt het trio Diversi Stromenti werken van Telemann in het Jagthuis in de Horstermeer.
Cor Koster voelt plaatsvervangende schaamte voor het Wijdemeerse gemeentebestuur, dat volgens de gedeputeerde negen maanden niets deed.
Het CDA is tevreden met de begroting en de plannen voor 2018. Voor het derde jaar op rij is de OZB (behoudens inflatie) niet verhoogd.
In de kringen rond Putter heerst sinds woensdag rond het middaguur woede en verbijstering over het besluit dat ons uit het verre Haarlem bereikte.
Wethouder Theo Reijn (verkeer) nam vanmiddag ruim 150 handtekeningen in ontvangst van bezorgde bewoners van de Kortenhoefsedijk.
Martin Vuyk (OLib) roept CDA en D66 op om nu echt te gaan werken aan de realistische toekomst van Wijdemeren in plaats van luchtfietsen.
Esther Kaper, lijsttrekker van de Christen Unie, schreef een beschouwing over de herindeling die Wijdemeren te wachten staat.
Na een half jaar intensief bouwen in Nederhorst den Berg, worden de woningen in Nedervecht, fase 3B, begin november opgeleverd.
De Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek verzorgt vanavond een lezing over 'Botsende clusters van sterrenstelsels' door Timo Halbesma.
In Theater De Dillewijn in Ankeveen komt Theo Nijland! In alle eenvoud toont hij zich in 'Desalniettemin' een ware entertainer.
Op maandag 13 november organiseert Viore samen met Borstkanker Vereniging Nederland, een bespreking van de film 'Maar jij hebt kanker'.
Tijdens de Ken Uw Dorp quiz beeldden de teamleden van het team Boomkens een wasserij uit. De Persmuskieten vulden een Ken Uw Dorp kapperszaak.
Op NH-Nieuws verklaart gedeputeerde Jack van der Hoek dat Wijdemeren negen maanden niets deed. Te laat... (Voor ons historisch archief.)
Het college van B en W neemt kennis van het besluit van GS, maar is niet verrast. De raad wilde samenwerking met Hilversum en Gooise Meren.
Het besluit is genomen. De provincie besloot dat Hilversum en Wijdemeren gaan fuseren. Op zijn vroegst op 1 januari 2021.
Rob Koedijker (D66) is blij dat zijn partij het voortouw nam om een fusie met alleen Hilversum af te raden aan gedeputeerde Jack van der Hoek (D66).
Vanmiddag om 16.30 zou er witte rook uit het provinciehuis komen. Het Besluit van Gedeputeerde Staten zou bekend worden. Niet dus.
Afgelopen donderdag kreeg de gemeenteraad de laatste gelegenheid om een eigen richting te geven aan een herindeling. Dat kostte erg veel moeite.
In een ingezonden bericht legt DLP uit waarom de partij donderdag afstapte van zelfstandigheid voor Wijdemeren en zich aansloot bij de meerderheid.
Robby Israel (OLib) pleit voor een fietsenrek bij Veenstaete in Kortenhoef omdat daar bus 105 en 206 komen. Fiets er heen, stal je fiets en neem de bus!
Het Hermitage kwartet brengt op 11 november in de intieme sfeer van de Willibrordkerk wederom haar topkwaliteiten ten gehore.
Patrick Kreuning uit Ankeveen heeft geen goed woord over voor de vader en zoon van W. uit Loosdrecht die vorige week voor de rechter stonden.
Voor het negende achtereenvolgende jaar organiseert Lions Club Loosdrecht e.o. het evenement ‘Bridge aan de Dijk’ op zaterdag 3 februari 2018.
De VVD heeft Sieta Vermeulen uit Nederhorst met algemene stemmen gekozen tot Lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.
Maandagavond hield de gemeente een inspraakavond over de toekomst van Wijdemeren. Voor- en tegenstanders van fusie kregen applaus.
De afdelingen van de PvdA en GroenLinks hebben gisteren de gezamenlijke lijst voor de komende verkiezingen op 21 maart vastgesteld.
De actiegroep Stichting 'Kortenhoef: Buiten Gewoon Beter' heeft brieven verspreid op de Kortenhoefsedijk en heeft handtekeningen verzameld.
In de Wijde Blik wordt de veiligheid voor boten vergroot doordat de strekdam wordt opgehoogd om hem beter zichtbaar te maken.
De Dobber wordt vervangen door winkels, horeca en 20 woningen. Met de opbrengst van de Dobber wordt een cultureel centrum gerealiseerd.

oktober 2017

Het CDA zond via de media een open brief aan de Wijdemeerders over de visie van die partij op de toekomst van de kernen.
Het Weesper Nieuws schrijft dat de raad van Weesp kiest voor aansluiting bij Amsterdam. Maar een defintief besluit volgt nog.
DorpsBelangen houdt op woensdag 8 november het jaarlijkse diner voor leden, en dit jaar ook voor andere belangstellenden.
Donderdag 2 november is er een extra raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijdemeren over de ARHI-brief van GS Noord-Holland.
Op zondagmiddag 5 november speelt coverband LegaZzy in Theater De Dillewijn. Dit is het eerste van een serie van 3 concerten.
Morgenavond is er in het gemeentehuis een bijeenkomst over de toekomst van Wijdemeren, donderdag gevolgd door een raadsvergadering.
Wilma Biel zond namens de Curtevenne Champions foto's van een 'gezellige avond' op de Curtevenneschool tijdens de Ken Uw Dorp Quiz.
Gisteren werd in 's-Graveland en Kortenhoef de Ken Uw Dorp Quiz gehouden. Tussen de 400 en 500 inwoners, verdeeld over 36 teams klaarden de klus.
Natuurmonumenten werkt op verschillende plaatsen in Wijdemeren aan verbetering van de bijzondere natuur in en om de plassen.
Volgende week en de week daarna worden belangrijk in het kader van de eventuele herindelingen in de regio. Bewoners, raad en GS na elkaar aan zet.
De Kortenhoefse middenstand raakt ook in de ban van de Ken Uw Dorp quiz, die zaterdagavond 's-Graveland en Kortenhoef in zijn greep houdt.
Op zaterdag 4 november wordt de landelijke natuurwerkdag gehouden. Nardinclant Landschapsbeheer doet ook mee met het Tienhovens Kanaal.
De bestuurskracht van Wijdemeren was onvoldoende en moet daarom in ieder geval weer op peil gebracht worden, wat de toekomst ook brengt.
Wethouder Jan-Jaap de Kloet gaf de eerste contouren aan van het door VVD en D66 op 6 juli gevraagde te ontwikkelen kernenbeleid.
Alette Zandbergen (DLP) is zeer ontevreden met het raadsbesluit inzake de herinrichting van de Oud-Loosdrechtsedijk.
Jazzconcert van de Timeless Swing Band op vrijdag 3 november a.s. om 20.00 uur in de Hervormde kerk, Noordereinde 14 's-Graveland.
Op 9 november geeft Timo Halbesma een lezing bij de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek met als titel 'Botsende clusters van sterrenstelsels'.
DJ Mike Williams uit Kortenhoef uit Kortenhoef kwam tot zijn eigen verrassing op plaats 60 van de top honderd lijst met populairste dj's ter wereld.
Nog drie nachtjes slapen, nog vier dagen en dan, om zaterdagmiddag om kwart voor vijf ontploffen 's-Graveland en Kortenhoef weer door de KUD Quiz.
Ingezonden brieven van Fred Beijdorff en Arnoud Braat die er beiden voor pleiten dat Wijdemeren2020 en Dorpsbelangen hun verzet opgeven.
Zaterdagmiddag hield OLib open huis in de Oude School in Kortenhoef om de campagne te lanceren en de belangstelling te peilen.
Donderdagavond was er gemeenteraad. In het kort wat er verder nog gebeurde. Fractieassistent, Oud Loosdrechtsedijk en Moleneind.
Donderdagavond werd het rapport besproken over het onderzoek dat burgemeester Freek Ossel liet uitvoeren naar de integriteit van Martin Vuyk.
Unaniem spraken alle partijen hun lof uit over het bereikte gebiedsakkoord tussen 21 deelnemers. De toekomst van Loosdrecht e.o. ziet er zonnig uit.
De raad houdt op maandag 30 oktober een bijeenkomst om inwoners en organisaties te spreken over de bestuurlijke toekomst van de gemeente.
Dick Koster uit Kortenhoef geeft een mogelijk antwoord op de vraag die Jaap Wertheim enige dagen gelden stelde over de ontvangst van WWK email.
Op 2 november 2017 verwacht Kunst aan de Dijk Kortenhoef twee van haar geliefde sterren, de pianist Vassilis Varvaresos en de violist Noé Inui.
Op vrijdag 3 november zal het Serafino Strijktrio komen optreden in het Jagthuis in de Horstermeer. Zij spelen stukken van Rust en Beethoven.
Nederhorst den Berg is 'een knus dorpje, maar erg wit en een beetje wereldvreemd' :aldus een actrice (T. Jess) die er woonde, maar vluchtte.
Putter verbaast zich over de open brief van Wijdemeren2020 waarin het burgerinitiatief verklaart evt. te willen fuseren, maar niet met Hilversum.
Op woensdag 1 november wordt The Imitation Game vertoond. Een film over AlanTuring die de versleuteling van de Duitse berichten in de oorlog kraakte.
Ga mee met de twee uur durende wandeling over buitenplaats Jagtlust en ontdek de geschiedenis van de bewoners en in het bijzonder de familie Six.
Ben je natuur- en buitenmens? Woon je in de buurt van Ankeveen of Kortenhoef? Dan is de functie van vrijwilliger natuurbeheer iets voor jou!
Op woensdag 1 november organiseert de Bibliotheek in Loosdrecht een presentatie over onmisbare apps op uw smartphone of tablet.
Soms ontvangen wij een ingezonden brief die ons voor raadselen stelt. Zoals de onderstaande van Jaap Wertheim (met het verzoek om die te publiceren).
De provincie trekt geld uit om de 's-Gravelandse Vaart bevaarbaar te maken voor kleine schepen en kano's. Een revival van het Vaart in de Vaart project.
De besturen van PvdA en GroenLinks in Wijdemeren kondigen aan dat de samenwerking tussen PvdA en GroenLinks door gaat na 18 maart 2018.
Gisteren was er een persbijeenkomst waar nieuwtjes werden medegedeeld. Startersleningen, Eigen bijdrage WMO, Website en Zonnepanelen.
Het burgerinitiatief Wijdemeren 2020 schreef een open brief aan de raad en GS van Noord-Holland. Men vindt dat de raad Wijdemeren verkwanselt.
Op vrijdag 10 november 2017 is het de Dag van de Mantelzorg. Iedereen die in Wijdemeren langdurige zorg geeft wordt in het zonnetje gezet.
#Schuldvrij 500.000 Nederlanders hebben problematische schulden. 60 procent wordt opgelegd door de overheid.
De politie zoekt getuigen van een poging tot woninginbraak op klaarlichte dag afgelopen vrijdag op de Eslaan in Kortenhoef.
Remko Vrijdag en Martine Sandifort komen op 4 november naar het Dorpshuis in Nigtevecht. Met de pont vanaf Nederhorst te bereiken voor Bergers e.a.
Het Waterschap AGV en vijftien regiogemeenten gaan de kwetsbaarheid voor wateroverlast onderzoeken vanwege de zwaardere regenval.
De RUD NHN controleert de kwaliteit van het zwemwater van 1 mei tot 1 oktober. Nuttig om te weten als u vandaag een frisse duik wilt nemen.
Cor Koster denkt na over 'de volle verantwoordelijkheid nemen', zoals de drie burgemeesters van Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren zeiden te doen.
De ChristenUnie Wijdemeren laat er geen gras over groeien. De lijst, met een oude bekende, is goedgekeurd door de leden.
Burgemeester Freek Ossel ging diep door het stof voor de problemen en overschrijdingen die het belastingproject BSWW tot nu toe kende.
Op woensdag 25 oktober is Meneer Monster terug in de Dillewijn in Ankeveen met De Gruffalo.
Op zaterdag 21 oktober nodigt OLib de inwoners van Wijdemeren uit om het gesprek met de partij aan te gaan over de punten voor de verkiezingen.
OERRR Paddenstoelen in het herfstbos 's-Graveland. Ga in oktober mee met de boswachter en beleef de herfst op de buitenplaatsen.
Aan het eind van de Kerklaan op de hoek van de Kortenhoefsedijk en de Kwakel wordt gebouwd. Er komt een bedrijfsverzamelgebouw.
Op zaterdagmiddag 14 oktober laten de gemeente en Stads Beheer Service graag zien hoe ze de gladheid dit seizoen gaan bestrijden.
Op zondag 22 oktober speelt het Gauguin Ensemble (klarinet, cello en piano) in Het Jagthuis werken van Beethoven, Gabriel Fauré en Louise Farrenc.
Volgende week dinsdag (17-10) organiseert DorpsBelangen haar openbare ledenvergadering voor de raad op 19 oktober.
Cor Lam gaf de mening van veel Loosdrechters weer toen hij reageerde op de brief van Jan Willem Schermerhorn over de Dikke Muis.
Op 28 oktober, de Nacht van de Nacht, organiseert Natuurmonumenten wandelingen om de duisternis te ervaren.
Vrijdagavond trad Jan Beuving op in theater De Dillewijn in Ankeveen. Hij bezorgde de uitverkochte zaal een geweldig leuke avond.
Vrijdag de 13e, een bijzondere dag! En bijzonder wordt het, als op die dag Estafest komt optreden in Theater De Dillewijn.
Op 15 oktober organiseert de OSG i.s.m. VUvereniging een Nescio-lezing in de serie 'Tussen waarheid en wijsheid' door Dr. Roelf Haan.
Vanmiddag vond de onthulling plaats van het straatnaambord van de Wout Hilhorsthof in Ankeveen. In de stromende regen was toch iedereen blij.
Jan Willem Schermerhorn blijft het oneens met Cor Lam inzake het al dan niet openhouden van De Dikke Muis in het dorpscentrum van Loosdrecht.
Op donderdag 19 oktober is er in de Bibliotheek Gooi en meer vestiging Loosdrecht een inloopspreekuur door Koninklijke Visio over slechtziendheid.
Wandelen op 14, 22 of 28 oktober door het herfstbos van Boekesteyn. Geniet van de herfst en paddenstoelenpracht op deze buitenplaats in 's-Graveland.
Bewonder op zondag 15 oktober Marten en Oopjen, twee bijzondere gasten op Schaep en Burgh in 's-Graveland.
Zaterdag 21 oktober is 't Wapen van Ankeveen in Wijdemeren het decor voor een voorronde van het Nederlands Team Kampioenschap Poker (NTKP).
Dick Koster reageert op Egbert Lambers inzake de herindeling. Hij hoopt dat niet de meerderheid beslist, maar het gezonde verstand en de inhoud.
Cor Lam is blij dat het contract van de Dikke Muis afloopt en er weer gezonde concurrentie in Oud Loosdrecht terug komt.
Het voorstel voor het Gebiedsakkoord werd gisteren welwillend tot enthousisast ontvangen door de raadscommissie RO die de hele avond duurde.
GS Noord-Holland gaven antwoord op de vragen van de PVV over de herindeling en de SP stelde vragen over de Loenderveensche Plas.
Integer! 100 procent! Putter verwacht dat Martin Vuyk met rode konen van trots op verjaardagen zal citeren uit het rapport dat burg. Freek Ossel liet maken.
Op vrijdag 6 oktober komt Jan Beuving naar Theater De Dillewijn. Hij is de betaman in de alfajungle van het theater.
J.W. Schermerhorn wijst op het vertrek van De Dikke Muis op 15 december. Hij vreest dat er de komende maanden (jaren) geen goede opvolger is.
Egbert Lambers wijst erop dat Wijdemeren een onwillige fusiepartner is en fusie dus overeenkomt met annexatie.
Burgemeester Freek Ossel rondde het integriteitsonderzoek af naar het handelen van Martin Vuyk rond het bestemmingsplan Horstermeer.
Op 7 oktober treedt het jeugdige strijkorkest de Fancy Fiddlers op in de Willibrordkerk in Nederhorst den Berg in Concerten op de Berg.