Wijdemeerse Webkrant

Nieuwsarchief 2017
oktober t/m december

1e kwartaal 2e kwartaal 3e kwartaal oktober november december

december 2017

Wandel op zondag 14 januari mee met de boswachter over de buitenplaatsen van Natuurmonumenten in 's-Graveland.
Wandel in januari mee met de boswachter over de buitenplaatsen van 's-Graveland. Ga met de boswachter op zoek naar dierensporen.
Kom op zondag 7 januari tussen 11.00 en 15.30 uur naar Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in 's-Graveland voor warme chocolademelk.
D66 stelde vragen over Groenewoud. O.a. of de Emmaweg het verkeer van de 70 waterwoningen plus Vlek en Zuidsingel fase 8 wel aan kan.
Ida van Dril en Michiel Schreuders komen op 7 januari terug in Ankeveen met opnieuw een voorstelling met live muziek, poppenspel en heel veel humor.
Teus Lamme uit Kortenhoef is blij met de kerstbomen in het straatbeeld. Maar die bij de Kanaalbrug bij het Zuidereind staat een beetje in de weg.
Het CDA schrok van de inzet van de Rijksrecherche om duidelijkheid te krijgen in de gang van zaken rond de belastingsamenwerking BSWW.
De essen op de A. Lambertszkade zijn, net als in de rest van Nederland, aangetast door essentaksterfte. Natuurmonumenten zaagt 150 bomen af.
't Wijdehuis komt na Kortenhoef nu ook in Nederhorst den Berg en Loosdrecht.
Op 30 december brengen politici en leden van de Partij van de Arbeid en van GroenLinks oliebollen naar de zorgcentra in Wijdemeren.
Op 21 maart 2018 zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad en tegelijkertijd wordt het referendum gehouden. 15 maart verkiezingsdebat in Loosdrecht.
De burgemeesters van Wijdemeren, Weesp en Stichtse Vecht laten de gang van zaken bij de BSWW onderzoeken door de rijksrecherche en het OM.
Op donderdag 11 januari 2018 treedt jazzzangeres Fay Claassen op in het met kaarsen verlichte Oude Kerkje in Kortenhoef.
De kandidatenlijst van DorpsBelangen is afgelopen woesdag vastgesteld. Jan-Jaap de Kloet is lijsttrekker, Ria Hennis staat op 2 en René Voigt op 3.
Een GOP is een Geregelde Oversteekplaats. Het college stelde voor om twee GOP's in Kortenhoef en Nederhorst te vernieuwen. DLP wilde er nog één.
Na zeven jaren van ruzie tussen de gemeente en inwoners van Wijdemeren, de zeven zure revindicatiejaren, lijkt na dinsdag het zoete jaar aan te breken.
Marilyn Newalsing is fractieassistent van O-Lib. Alle partijen krijgen aanwas in de raad met fractieassistenten om de gelederen te verjongen en te versterken.
Ze staan er al een tijdje, maar toch een waarschuwing van een lezer voor de flitspalen bij Vreeland op de N201.
Onafhankelijk Liberaal Wijdemeren doet voor het eerst mee. Wie gaat ons helpen met het ontwerpen van een aantrekkelijke verkiezingsposter?
De afgelopen weken stonden er een paar artikelen in Binnenlands Bestuur die wat extra aandacht verdienen. Digitale informatie, stembureau's en fusie!
Er zijn een aantal pilots gestart om de meest effectieve bestrijding van het woekerende aquariumplantje Cabomba te onderzoeken.
Vanmiddag komt een promotieteam van 'Glas in 't bakkie' samen met wethouder Jan-Jaap de Kloet op de Meenthof Glastassen uitdelen.
Rosalie van Rijn (CDA) bezoekt verenigingen in Wijdemeren om te zien wat daar gebeurt (en om flink aan de weg te timmeren..).
Woensdag komen jeugdspelers van de Amsterdam Tigers naar Nederhorst on Ice om een demo-wedstrijd te spelen. Gaat dat zien, gaat dat zien!
Bestel haardhout bij Rotary Club Wijdemeren. U steunt het goede doel en u zit er warmpjes bij. Warmte in Huis en Hart. Wat wilt u nog meer?
Het college maakt gebruik van zijn discretionaire bevoegdheid om de geconstateerde rechtsongelijkheden in de revindicatie weg te werken.
Gisteravond was de afgeladen Oude School aan de Kortenhoefsedijk het toneel van een goedbedoelde maar chaotische discussie over het verkeer.
Op woensdag 17 januari 2018, start bij Viore de workshop 'Schrijven helpt' voor mensen die kanker hebben (gehad).
Iedere vrijdag kunnen inwoners van Wijdemeren terecht tijdens het gratis inloopspreekuur van Versa Welzijn voor hulp bij invullen van formulieren.
Kom alvast in de kerstsfeer en geniet morgenavond van een warme, muzikale winteravond in het sfeervolle kerkje van Nigtevecht.
Zaterdag in de Dillewijn: The Bluebettes, een Zwolse vrouwenband, bestaande uit vijf zingende en swingende muzikanten. Back to the Sixties.
In de week van 18 tot en met 23 december houdt de bibliotheek een verkoop van boeken die uit de collectie gehaald worden.
Er is een wedstrijd georganiseerd om een icoon te bedenken voor de Loosdrechtse Plassen in Loosdrecht en de Wijde Blik in Kortenhoef.
Op 24 december organiseert de Oecumenische Streekgemeente Kortenhoef (OSG) de Kerstnachtdienst in het Oude Kerkje aan de Dijk in Kortenhoef.
Odis gym opent morgen, samen met Dirks's Sportcafé, Sporthal De Fuik in Kortenhoef voor kinderen die niet naar school kunnen vanwege de staking.
Op 25 november maakten wij een opname van de slotavond van de Ken Uw Dorp Quiz 2017. Het duurde vanwege technische problemen, maar hier is hij.
Vrijdag deed de rechter uitspraak in de zaak tegen de gemeente die de vergunning voor Nederhorst On Ice (NOI) gaf. NOI mag doorgaan.
Wethouder Sandra van Rijkom reageert op een ingezonden brief van Cor Koster inzake de besteding van subsidiegeld voor de Schutse en Sypesteyn.
Afgelopen week is Wietske Heeg gestart als gemeentesecretaris van Wijdemeren. Zij volgt Jan Visser in die functie op.
Doe boodschappen in Nederhorst en maak kans op mooie prijzen! Uw kassabon van de Bergse winkel of horecagelegenheid is uw lot.
Op zaterdagavond 16 december 2017 organiseert de Nederlands Gereformeerde Kerk van Loosdrecht een gezellige bingo avond.
Dinsdag staken de leerkrachten van het basisonderwijs. De ijsbanen in Nederhorst den Berg en Maarssen spelen daar op in.
Gisteren kregen 21 starters en 21 doorstromers de sleutel van hun nieuwe appartement in de Oranjerie in 's-Graveland.
In de krant stond vanochtend dat de ambulancepost Blaricum (bij TerGooi) per 1 januari zou verhuizen en dicht zou gaan. Dit is onjuist!!
Op vrijdag 15 september organiseert muziekvereniging De Vriendschapskring uit Ankeveen een kerstconcert in theater De Dillewijn.
Gisteren ondertekenden 21 organisaties het Gebiedsakkoord om de Oostelijke Vechtplassen op te waarderen qua recreatie en qua natuur.
In de krant van vanmorgen verwijst Ronald Frisart in zijn analyse naar een stukje van DorpsBelangen in huis aan huis blad de Triangel van vorige week.
Godewijn Aldershoff uit Ankeveen citeert twee krantenberichten waaruit blijkt dat herindeling (fusie) geen besparingen oplevert.
Op woensdag 20 december organiseert DorpsBelangen de maandelijkse ledenvergadering. Eerst openbaar, dan besloten o.a. over de kandidatenlijst.
D66 stelde schriftelijke vragen over het bestemmingsplan Groenewoud. D66 vindt dat dat plan moet worden gecombineerd met VLEK en Zuidsingel fase 8.
Kunst aan de Dijk Kortenhoef presenteert de theaterhit DOEK! van Maria Goos waarin de acteurs Lilian Korzelius en Rocco van Loenen schitteren.
Tot 10 december kunt u in de bibliotheek in Loosdrecht mee doen aan de schrijfmarathon van Amnesty International tegen onrecht en bedreiging.
Op 7 december geeft Dr. Huib Jan van Langevelde een lezing bij de Sterrenwacht G en V met als titel 'VLBI: Een radiotelescoop als Europa'.
In het weekend van 8 – 10 december zijn er in het Jagthuis in de Horstermeer twee concerten met de cello in de hoofdrol.
Een buurtbewoonster aan de Blijklaan probeert om via de rechter de IJsclub Nederhorst de Berg te dwingen om te stoppen met het ijsfeest in de tent.
De leden van de VVD Wijdemeren hebben deze week de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar vastgesteld.
De Hilversum Hurricanes uit Loosdrecht hopen dit seizoen hun grote droom waar te maken door Nederlands kampioen te worden.
Op 17 december speelt het Dostojevski Kwartet in het Jagthuis in de Horstermeer. Jonge musici die zich onderscheiden.
Vier loslopende honden joegen een groep reeën op buitenplaats Boekesteijn op. Een reegeit kregen zij te pakken. Het dier overleefde de aanval niet.
Nog nooit heeft de raad van Wijdemeren zo vaak unaniem voor raadsvoorstellen gestemd als donderdagavond.
Het college komt snel met een voorstel om de oude pre-Eiffel revindicatiezaken tegen het licht te houden en onevenwichtigheden recht te trekken.
Liesbeth Siderius zond op persoonlijke titel een brief naar Haarlem om te protesteren tegen de herindeling.
Cor Koster wijst erop dat Wijdemeren 8 ton euro's kreeg van Europa om de Schutse en de kasteeltuin van Sypesteyn te herstellen.
Burgemeester Freek Ossel schetste in een brief aan raad en college wat hun rol kan zijn in de herindelingsprocedure en welke rol hij heeft daarin.
Wilko Kemp uit Kortenhoef behaalde in anderhalf jaar het diploma 'Ondernemen in een Natuurgebied' waarin natuur en veeteelt samen gaan.
Twee links naar interessante filmpjes. Over de commissiebehandeling van de ARHI procedure in Haarlem en over de lokale pers. Voor de liefhebber.

november 2017

Op 9 december a.s. wordt in Vreeland weer de jaarlijkse Kerstmarkt georganiseerd.
D66 wil vanavond opheldering over het besluit inzake het Gebiedsakkoord en over de acties van het college inzake de ARHI (fusie) procedure.
D66 stelde een concept-kandidatenlijst voor de verkiezingen op 21 maart samen. De leden bepalen later de definitieve volgorde op de lijst.
Op de website van de Pvda/Groenlinks kwamen wij een tekst van Stan Poels tegen die ons buitengewoon stoorde, maar volkomen terecht bleek.
De fractie Onafhankelijk Liberaal (OLib) dient een motie in om de rechtsongelijkheid in revindicatiezaken te onderzoeken en verhelpen.
Tijdens de commissievergadering pleitte Alette Zandbergen voor rechtsgelijkheid in revindicatiezaken. Zij zond ons haar tekst van dat moment.
Jan Verbruggen, fractievoorzitter van het CDA, is gekozen tot lijsttrekker bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.
Gisteravond was het weer zover. De slotavond van de Ken Uw Dorp quiz. De tweede keer. Eén groot feest in partycentrum De Drie Dorpen in Ankeveen.
Op donderdag 30 november organiseert Viore, in samenwerking met Tergooi en Longkanker Nederland, een informatieavond over longkanker.
Een vrijwilliger van Natuurmonumenten en Vogelwerkgroep Het Gooi maakte een onderzoeksrapport voor de mensen uit de buurt over broedvogels.
Marten en Oopjen zijn terug in 's-Graveland op bezoek op Schaep en Burgh, het hoofdkantoor van Natuurmonumenten. U kunt ze bezoeken.
Voor gezinnen. Wandel op zondag 3 december mee met de boswachter over de buitenplaatsen van 's-Graveland.
Afgelopen maandag gaf wethouder Sandra van Rijkom de aftrap voor de bouw van vijf woningen op het Schutse-perceel in Nieuw Loosdrecht.
Op zaterdag 2 december komt Erik van Muiswinkel met De Oplossing naar Nigtevecht. De pont brengt Bergers en anderen weer heen en weer.
Na zijn eerdere programma 'Daglicht' is Johan Goossens nu op zaterdag 25 november terug in Theater De Dillewijn.
Vier persberichten van de regio inzake de aanpak van kindermishandeling in de Regio Gooi en Vechtstreek in de week tegen Kindermishandeling.
Cor Koster is nog ontdaan over het revindicatiedebat vorige week. En dan vooral door de houding van het CDA, waarvan hij ooit voorzitter was.
Volgende week dinsdag houdt DorpsBelangen de maandelijkse openbare ledenvergadering voor leden en niet-leden in De Drie Dorpen.
Vorige week donderdag ondertekenenden wethouder Theo Reijn en Joost Mulder (Heijmans) de overeenkomst over de Porseleinhaven in Loosdrecht.
De opening van Nederhorst on Ice wordt vrijdag om 20.00 uur verricht door Lucille Werner. Het schaatsfeest is dit jaar voor het 10e seizoen.
Wijdemeren2020 vindt dat de provincie een non-besluit nam op 7 november. De raad heeft nog 10 maanden de tijd om iets beters te bedenken denkt men.
Gisteravond was er brand in Het Capitool achter Schaep en Burgh, het hoofdkantoor van Natuurmonumenten in 's-Graveland.
Op 22 december 2017 van 18:00 – 21:00 uur wordt in Ankeveen voor de derde keer de Lichtjesmarkt gehouden. Een kraam huren kan nog.
Rieks Karssemeijer (CU kandidaat) reageert op de inspaak van uw redacteur e.a. en de reactie van de meerderheid in de commissie REO.
Nieuws uit de commissies. Theater DSO, Lijsttrekker DB, Unaniem, Groenewoud.
Het ambtelijk apparaat was tegen het sturen van de 600 (verjarings) stuitingsbrieven in 2011 aldus oud-wethouder Jaap van Waveren (DB).
OLib, met Robby Israel en Martin Vuyk, doet mee aan de Wijdemeerse gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart volgend jaar.
Douwe van Essen heeft plaatsvervangende schaamte over het harteloze optreden van de raad in de commissie REO van woensdag.
Op zondag 19 november organiseert de OSG i.s.m. VUvereniging de Nescio lezing/Koffieconcert in het Oude Kerkje aan de Dijk in Kortenhoef.
Tijdens de commissie RO van 15 november 2017 spraken de eigenaresse van Cannenburgerweg 59A en redacteur Rik Jungmann van de WWK in.
Uw Local WWK Hero kwam gisteren met een ongelooflijke politieke kater thuis. De commissie Ruimte en Economie sprak over revindicatie.
Op GooiTV noemde Marianne Zwagerman de WWK een 'Local Hero'. Dat is een geuzennaam die wij ons graag laten aanleunen.
Robby Israel (OLib) wilde niet zijn handtekening zetten onder het manifest van de SKBGB omdat hij in de raad zit en daarom geen actie wil voeren.
Vrijdag bood een delegatie van de Stichting Kortenhoef Buiten Gewoon Beter 150 handtekeningen aan op het gemeentehuis.
Hier noemen we het 'Auto te Gast". In Vlaanderen noemen ze het 'Koning Fiets'. Wat vrolijker en vriendelijker.
Jan Verbruggen is voorgedragen als lijsttrekker voor het CDA Wijdemeren in de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.
Op zondag 26 november speelt het trio Diversi Stromenti werken van Telemann in het Jagthuis in de Horstermeer.
Cor Koster voelt plaatsvervangende schaamte voor het Wijdemeerse gemeentebestuur, dat volgens de gedeputeerde negen maanden niets deed.
Het CDA is tevreden met de begroting en de plannen voor 2018. Voor het derde jaar op rij is de OZB (behoudens inflatie) niet verhoogd.
In de kringen rond Putter heerst sinds woensdag rond het middaguur woede en verbijstering over het besluit dat ons uit het verre Haarlem bereikte.
Wethouder Theo Reijn (verkeer) nam vanmiddag ruim 150 handtekeningen in ontvangst van bezorgde bewoners van de Kortenhoefsedijk.
Martin Vuyk (OLib) roept CDA en D66 op om nu echt te gaan werken aan de realistische toekomst van Wijdemeren in plaats van luchtfietsen.
Esther Kaper, lijsttrekker van de Christen Unie, schreef een beschouwing over de herindeling die Wijdemeren te wachten staat.
Na een half jaar intensief bouwen in Nederhorst den Berg, worden de woningen in Nedervecht, fase 3B, begin november opgeleverd.
De Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek verzorgt vanavond een lezing over 'Botsende clusters van sterrenstelsels' door Timo Halbesma.
In Theater De Dillewijn in Ankeveen komt Theo Nijland! In alle eenvoud toont hij zich in 'Desalniettemin' een ware entertainer.
Op maandag 13 november organiseert Viore samen met Borstkanker Vereniging Nederland, een bespreking van de film 'Maar jij hebt kanker'.
Tijdens de Ken Uw Dorp quiz beeldden de teamleden van het team Boomkens een wasserij uit. De Persmuskieten vulden een Ken Uw Dorp kapperszaak.
Op NH-Nieuws verklaart gedeputeerde Jack van der Hoek dat Wijdemeren negen maanden niets deed. Te laat... (Voor ons historisch archief.)
Het college van B en W neemt kennis van het besluit van GS, maar is niet verrast. De raad wilde samenwerking met Hilversum en Gooise Meren.
Het besluit is genomen. De provincie besloot dat Hilversum en Wijdemeren gaan fuseren. Op zijn vroegst op 1 januari 2021.
Rob Koedijker (D66) is blij dat zijn partij het voortouw nam om een fusie met alleen Hilversum af te raden aan gedeputeerde Jack van der Hoek (D66).
Vanmiddag om 16.30 zou er witte rook uit het provinciehuis komen. Het Besluit van Gedeputeerde Staten zou bekend worden. Niet dus.
Afgelopen donderdag kreeg de gemeenteraad de laatste gelegenheid om een eigen richting te geven aan een herindeling. Dat kostte erg veel moeite.
In een ingezonden bericht legt DLP uit waarom de partij donderdag afstapte van zelfstandigheid voor Wijdemeren en zich aansloot bij de meerderheid.
Robby Israel (OLib) pleit voor een fietsenrek bij Veenstaete in Kortenhoef omdat daar bus 105 en 206 komen. Fiets er heen, stal je fiets en neem de bus!
Het Hermitage kwartet brengt op 11 november in de intieme sfeer van de Willibrordkerk wederom haar topkwaliteiten ten gehore.
Patrick Kreuning uit Ankeveen heeft geen goed woord over voor de vader en zoon van W. uit Loosdrecht die vorige week voor de rechter stonden.
Voor het negende achtereenvolgende jaar organiseert Lions Club Loosdrecht e.o. het evenement ‘Bridge aan de Dijk’ op zaterdag 3 februari 2018.
De VVD heeft Sieta Vermeulen uit Nederhorst met algemene stemmen gekozen tot Lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.
Maandagavond hield de gemeente een inspraakavond over de toekomst van Wijdemeren. Voor- en tegenstanders van fusie kregen applaus.
De afdelingen van de PvdA en GroenLinks hebben gisteren de gezamenlijke lijst voor de komende verkiezingen op 21 maart vastgesteld.
De actiegroep Stichting 'Kortenhoef: Buiten Gewoon Beter' heeft brieven verspreid op de Kortenhoefsedijk en heeft handtekeningen verzameld.
In de Wijde Blik wordt de veiligheid voor boten vergroot doordat de strekdam wordt opgehoogd om hem beter zichtbaar te maken.
De Dobber wordt vervangen door winkels, horeca en 20 woningen. Met de opbrengst van de Dobber wordt een cultureel centrum gerealiseerd.

oktober 2017

Het CDA zond via de media een open brief aan de Wijdemeerders over de visie van die partij op de toekomst van de kernen.
Het Weesper Nieuws schrijft dat de raad van Weesp kiest voor aansluiting bij Amsterdam. Maar een defintief besluit volgt nog.
DorpsBelangen houdt op woensdag 8 november het jaarlijkse diner voor leden, en dit jaar ook voor andere belangstellenden.
Donderdag 2 november is er een extra raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijdemeren over de ARHI-brief van GS Noord-Holland.
Op zondagmiddag 5 november speelt coverband LegaZzy in Theater De Dillewijn. Dit is het eerste van een serie van 3 concerten.
Morgenavond is er in het gemeentehuis een bijeenkomst over de toekomst van Wijdemeren, donderdag gevolgd door een raadsvergadering.
Wilma Biel zond namens de Curtevenne Champions foto's van een 'gezellige avond' op de Curtevenneschool tijdens de Ken Uw Dorp Quiz.
Gisteren werd in 's-Graveland en Kortenhoef de Ken Uw Dorp Quiz gehouden. Tussen de 400 en 500 inwoners, verdeeld over 36 teams klaarden de klus.
Natuurmonumenten werkt op verschillende plaatsen in Wijdemeren aan verbetering van de bijzondere natuur in en om de plassen.
Volgende week en de week daarna worden belangrijk in het kader van de eventuele herindelingen in de regio. Bewoners, raad en GS na elkaar aan zet.
De Kortenhoefse middenstand raakt ook in de ban van de Ken Uw Dorp quiz, die zaterdagavond 's-Graveland en Kortenhoef in zijn greep houdt.
Op zaterdag 4 november wordt de landelijke natuurwerkdag gehouden. Nardinclant Landschapsbeheer doet ook mee met het Tienhovens Kanaal.
De bestuurskracht van Wijdemeren was onvoldoende en moet daarom in ieder geval weer op peil gebracht worden, wat de toekomst ook brengt.
Wethouder Jan-Jaap de Kloet gaf de eerste contouren aan van het door VVD en D66 op 6 juli gevraagde te ontwikkelen kernenbeleid.
Alette Zandbergen (DLP) is zeer ontevreden met het raadsbesluit inzake de herinrichting van de Oud-Loosdrechtsedijk.
Jazzconcert van de Timeless Swing Band op vrijdag 3 november a.s. om 20.00 uur in de Hervormde kerk, Noordereinde 14 's-Graveland.
Op 9 november geeft Timo Halbesma een lezing bij de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek met als titel 'Botsende clusters van sterrenstelsels'.
DJ Mike Williams uit Kortenhoef uit Kortenhoef kwam tot zijn eigen verrassing op plaats 60 van de top honderd lijst met populairste dj's ter wereld.
Nog drie nachtjes slapen, nog vier dagen en dan, om zaterdagmiddag om kwart voor vijf ontploffen 's-Graveland en Kortenhoef weer door de KUD Quiz.
Ingezonden brieven van Fred Beijdorff en Arnoud Braat die er beiden voor pleiten dat Wijdemeren2020 en Dorpsbelangen hun verzet opgeven.
Zaterdagmiddag hield OLib open huis in de Oude School in Kortenhoef om de campagne te lanceren en de belangstelling te peilen.
Donderdagavond was er gemeenteraad. In het kort wat er verder nog gebeurde. Fractieassistent, Oud Loosdrechtsedijk en Moleneind.
Donderdagavond werd het rapport besproken over het onderzoek dat burgemeester Freek Ossel liet uitvoeren naar de integriteit van Martin Vuyk.
Unaniem spraken alle partijen hun lof uit over het bereikte gebiedsakkoord tussen 21 deelnemers. De toekomst van Loosdrecht e.o. ziet er zonnig uit.
De raad houdt op maandag 30 oktober een bijeenkomst om inwoners en organisaties te spreken over de bestuurlijke toekomst van de gemeente.
Dick Koster uit Kortenhoef geeft een mogelijk antwoord op de vraag die Jaap Wertheim enige dagen gelden stelde over de ontvangst van WWK email.
Op 2 november 2017 verwacht Kunst aan de Dijk Kortenhoef twee van haar geliefde sterren, de pianist Vassilis Varvaresos en de violist Noé Inui.
Op vrijdag 3 november zal het Serafino Strijktrio komen optreden in het Jagthuis in de Horstermeer. Zij spelen stukken van Rust en Beethoven.
Nederhorst den Berg is 'een knus dorpje, maar erg wit en een beetje wereldvreemd' :aldus een actrice (T. Jess) die er woonde, maar vluchtte.
Putter verbaast zich over de open brief van Wijdemeren2020 waarin het burgerinitiatief verklaart evt. te willen fuseren, maar niet met Hilversum.
Op woensdag 1 november wordt The Imitation Game vertoond. Een film over AlanTuring die de versleuteling van de Duitse berichten in de oorlog kraakte.
Ga mee met de twee uur durende wandeling over buitenplaats Jagtlust en ontdek de geschiedenis van de bewoners en in het bijzonder de familie Six.
Ben je natuur- en buitenmens? Woon je in de buurt van Ankeveen of Kortenhoef? Dan is de functie van vrijwilliger natuurbeheer iets voor jou!
Op woensdag 1 november organiseert de Bibliotheek in Loosdrecht een presentatie over onmisbare apps op uw smartphone of tablet.
Soms ontvangen wij een ingezonden brief die ons voor raadselen stelt. Zoals de onderstaande van Jaap Wertheim (met het verzoek om die te publiceren).
De provincie trekt geld uit om de 's-Gravelandse Vaart bevaarbaar te maken voor kleine schepen en kano's. Een revival van het Vaart in de Vaart project.
De besturen van PvdA en GroenLinks in Wijdemeren kondigen aan dat de samenwerking tussen PvdA en GroenLinks door gaat na 18 maart 2018.
Gisteren was er een persbijeenkomst waar nieuwtjes werden medegedeeld. Startersleningen, Eigen bijdrage WMO, Website en Zonnepanelen.
Het burgerinitiatief Wijdemeren 2020 schreef een open brief aan de raad en GS van Noord-Holland. Men vindt dat de raad Wijdemeren verkwanselt.
Op vrijdag 10 november 2017 is het de Dag van de Mantelzorg. Iedereen die in Wijdemeren langdurige zorg geeft wordt in het zonnetje gezet.
#Schuldvrij 500.000 Nederlanders hebben problematische schulden. 60 procent wordt opgelegd door de overheid.
De politie zoekt getuigen van een poging tot woninginbraak op klaarlichte dag afgelopen vrijdag op de Eslaan in Kortenhoef.
Remko Vrijdag en Martine Sandifort komen op 4 november naar het Dorpshuis in Nigtevecht. Met de pont vanaf Nederhorst te bereiken voor Bergers e.a.
Het Waterschap AGV en vijftien regiogemeenten gaan de kwetsbaarheid voor wateroverlast onderzoeken vanwege de zwaardere regenval.
De RUD NHN controleert de kwaliteit van het zwemwater van 1 mei tot 1 oktober. Nuttig om te weten als u vandaag een frisse duik wilt nemen.
Cor Koster denkt na over 'de volle verantwoordelijkheid nemen', zoals de drie burgemeesters van Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren zeiden te doen.
De ChristenUnie Wijdemeren laat er geen gras over groeien. De lijst, met een oude bekende, is goedgekeurd door de leden.
Burgemeester Freek Ossel ging diep door het stof voor de problemen en overschrijdingen die het belastingproject BSWW tot nu toe kende.
Op woensdag 25 oktober is Meneer Monster terug in de Dillewijn in Ankeveen met De Gruffalo.
Op zaterdag 21 oktober nodigt OLib de inwoners van Wijdemeren uit om het gesprek met de partij aan te gaan over de punten voor de verkiezingen.
OERRR Paddenstoelen in het herfstbos 's-Graveland. Ga in oktober mee met de boswachter en beleef de herfst op de buitenplaatsen.
Aan het eind van de Kerklaan op de hoek van de Kortenhoefsedijk en de Kwakel wordt gebouwd. Er komt een bedrijfsverzamelgebouw.
Op zaterdagmiddag 14 oktober laten de gemeente en Stads Beheer Service graag zien hoe ze de gladheid dit seizoen gaan bestrijden.
Op zondag 22 oktober speelt het Gauguin Ensemble (klarinet, cello en piano) in Het Jagthuis werken van Beethoven, Gabriel Fauré en Louise Farrenc.
Volgende week dinsdag (17-10) organiseert DorpsBelangen haar openbare ledenvergadering voor de raad op 19 oktober.
Cor Lam gaf de mening van veel Loosdrechters weer toen hij reageerde op de brief van Jan Willem Schermerhorn over de Dikke Muis.
Op 28 oktober, de Nacht van de Nacht, organiseert Natuurmonumenten wandelingen om de duisternis te ervaren.
Vrijdagavond trad Jan Beuving op in theater De Dillewijn in Ankeveen. Hij bezorgde de uitverkochte zaal een geweldig leuke avond.
Vrijdag de 13e, een bijzondere dag! En bijzonder wordt het, als op die dag Estafest komt optreden in Theater De Dillewijn.
Op 15 oktober organiseert de OSG i.s.m. VUvereniging een Nescio-lezing in de serie 'Tussen waarheid en wijsheid' door Dr. Roelf Haan.
Vanmiddag vond de onthulling plaats van het straatnaambord van de Wout Hilhorsthof in Ankeveen. In de stromende regen was toch iedereen blij.
Jan Willem Schermerhorn blijft het oneens met Cor Lam inzake het al dan niet openhouden van De Dikke Muis in het dorpscentrum van Loosdrecht.
Op donderdag 19 oktober is er in de Bibliotheek Gooi en meer vestiging Loosdrecht een inloopspreekuur door Koninklijke Visio over slechtziendheid.
Wandelen op 14, 22 of 28 oktober door het herfstbos van Boekesteyn. Geniet van de herfst en paddenstoelenpracht op deze buitenplaats in 's-Graveland.
Bewonder op zondag 15 oktober Marten en Oopjen, twee bijzondere gasten op Schaep en Burgh in 's-Graveland.
Zaterdag 21 oktober is 't Wapen van Ankeveen in Wijdemeren het decor voor een voorronde van het Nederlands Team Kampioenschap Poker (NTKP).
Dick Koster reageert op Egbert Lambers inzake de herindeling. Hij hoopt dat niet de meerderheid beslist, maar het gezonde verstand en de inhoud.
Cor Lam is blij dat het contract van de Dikke Muis afloopt en er weer gezonde concurrentie in Oud Loosdrecht terug komt.
Het voorstel voor het Gebiedsakkoord werd gisteren welwillend tot enthousisast ontvangen door de raadscommissie RO die de hele avond duurde.
GS Noord-Holland gaven antwoord op de vragen van de PVV over de herindeling en de SP stelde vragen over de Loenderveensche Plas.
Integer! 100 procent! Putter verwacht dat Martin Vuyk met rode konen van trots op verjaardagen zal citeren uit het rapport dat burg. Freek Ossel liet maken.
Op vrijdag 6 oktober komt Jan Beuving naar Theater De Dillewijn. Hij is de betaman in de alfajungle van het theater.
J.W. Schermerhorn wijst op het vertrek van De Dikke Muis op 15 december. Hij vreest dat er de komende maanden (jaren) geen goede opvolger is.
Egbert Lambers wijst erop dat Wijdemeren een onwillige fusiepartner is en fusie dus overeenkomt met annexatie.
Burgemeester Freek Ossel rondde het integriteitsonderzoek af naar het handelen van Martin Vuyk rond het bestemmingsplan Horstermeer.
Op 7 oktober treedt het jeugdige strijkorkest de Fancy Fiddlers op in de Willibrordkerk in Nederhorst den Berg in Concerten op de Berg.